Рятувальники не рекомендують виходити на лід

Про те, що незважаючи на календарну весну, в нашій країні все ще утримуються відносно низькі температури, а значне тепло не прийде в найближчий тиждень, але показники термометрів все ж досягають нуля, внаслідок чого очікується льодохід на відкритих водоймах, повідомляти прес-служба ДСНС Україна.

У ДСНС зазначають, що хоча ставки, річки та озера і візуально вкриті міцним льодом, проте покрив вже значно стоншився. Як неповнолітні, так і рибалки не дотримуються правил безпеки, і тільки за березень 2021 року водна стихія забрала життя 19 осіб.

Також фахівці-рятувальники продовжують роз'яснювальні бесіди з тими громадянами, хто віддає перевагу зимовому виду риболовлі. Зокрема, профілактику провели в містах Зінькові та Полтаві, де пояснили, що в разі провалювання в крижану воду, краще не піддаватися панічним атакам, не кричати(якщо нікого поруч не спостерігається), і не здійснювати різких рухів, а стабілізувати дихання і озирнутися.

Після цього необхідно розкинути верхні кінцівки в сторони, і спробувати зачепитися за найближчу кромку льоду, спробувавши підтягнутися грудьми на стійку поверхню, і закинувши по черзі ноги на лід. Якщо ж на лід вдалося вибрати, то краще йти в ту сторону, з якої прийшли, так як міцність поверхні вже вами ж і перевірена.

ДСНС України попереджає... Фото: dsns.gov.ua
ДСНС України попереджає... Фото: dsns.gov.ua

Подібні консультації провели з любителями зимового лову в околицях Південного Бугу, що на Хмельниччині, та рибалками, поміченими на водоймах Слов'янська. Крім того, співробітники ДСНС поспілкувалися і з громадянами біля узбережжя озера чисте, поблизу Сєвєродонецька.

Рятувальники нагадують, що в тому випадку, якщо ви помітили, що хтось провалився під лід, то необхідно відразу ж дзвонити за номером Служби порятунку-101.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у столиці України погрів Печерський суд.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що ДСНС України буде реформовано за стандартами НАТО.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в одному з приватних дворів Києва, через пожежу в лазні, загинуло кілька людей.