Пенсійний фонд України інформує про те, що фінансування пенсій проводиться вчасно, в повному обсязі та за затвердженим графіком. Станом на 12 березня забезпечено фінансування пенсій на загальну суму 19,2 млрд грн. Але попри це пенсіонери масово зверталися зі скаргами про затримки виплат в різних регіонах.

Так багато звернень про затримки надійшло на офіційну сторінку ПФУ в Facebook. Люди пишуть, що не отримали вчасно гроші, хоча за графіком вони повинні вже були бути.

Деякі українці пишуть, що пенсію затримують ще з 4 березня. Інші відзначають, що виплат не бачили ще з 3 грудня.

Не уточнюється, виплати повинні були прийти на карту або їх повинен був принести листоноша "Укрпошти".

У пресслужбі ПФУ звернулися до громадян, зазначивши, що питання можна вирішити звернувшись на електронну пошту фонду: info@pfu.gov.ua або через інформаційну сторінку вебпорталу, при цьому зазначити більше інформації про себе.

"Також для з'ясування вашого питання вам слід звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України, в якому ви перебуваєте на обліку або в банківську установу, де відкрито ваш особистий рахунок", - йдеться в повідомленні ПФУ.

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає компенсації у випадку, якщо українець втратив частину доходів через несвоєчасну виплату. Зокрема, це стосується зарплат, пенсій та соціальної допомоги.

Раніше "Нyser" писав про те, що міністр Лазебна розповіла, кому точно відмовлять у субсидії.

Також наш портал повідомляв, в Україні пенсійні виплати можуть зрости з 3500 до 7000 гривень, якщо ввести накопичувальну пенсійну систему.

Нагадуємо, фахівці розповіли, хто може вийти на пенсію раніше за інших.