11 березня жителі Івано-Франківщини вийшли на мітинг

11 березня, у четвер, підприємці Івано-Франківської області вийшли на масштабний мітинг, заблокувавши проїзд на курорт "Буковель", вимагаючи, щоб його закрили. Про це повідомляє місцевий інформаційний портал "Галка".

Повідомляється, що дану акцію організатори назвали "попереджувальною". У мітингувальників є одночасно кілька питань і вимог до уряду. Наприклад, підприємці дивуються, чому після того, як малий бізнес припинив роботу і відправився на карантин, ситуація із захворюваністю не покращилася, а навпаки, погіршилася. Також ФОП вимагають від уряду конкретної дати закінчення карантину.

Також місцевих жителів обурює, що їм заборонили працювати, при цьому з них ніхто не зняв зобов'язання з оплати податків та орендної плати. Це все відбувається на тлі того, що вартість комунальних послуг підвищилася, коронавірусна інфекція поширюється, а лікування платне.

Також мітингувальники звернули увагу на те, що в Міністерстві охорони здоров'я з'ясували, що останній спалах захворюваності в Івано-Франківщині почався з курорту "Буковель", проте в уряді не сказали ні слова про те, щоб закрити його на карантин як джерело поширення хвороби.

Мітинг на в'їзді в Буковель. Фото: Галк

У число вимог жителів Івано-Франківщини також входить забезпечення рівних умов ведення підприємницької діяльності, а саме введення однакових і жорстких обмежень для всіх без винятку, вказавши при цьому чітку тривалість карантину, а також дозволити роботу малого бізнесу, забезпечивши контроль за дотриманням карантинних правил.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я опублікували оновлену статистику захворювання коронавірусом. Стало відомо, що кількість хворих продовжує стрімко зростати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почали проводити "коронавірусні облави". Нещодавно у Чернівцях вперше виписали великий штраф у розмірі 5 тисяч гривень за порушення карантинних обмежень.

Також "Hyser" писав, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в нашій країні офіційно стартувала третя хвиля пандемії коронавірусної інфекції.