Вже в поточному році український уряд планує впровадити накопичувальну пенсійну систему. Таким чином українці, що працюють, будуть відкладати частину своєї зарплати на особистий рахунок. Правда, згідно з підрахунками розмір другої виплати у кращому випадку буде на 3% вище, ніж відкладена сума.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна. Скріншот з відео на Youtube

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Пише видання "Ліга".

Так за підрахунками глави Мінсоцу, якби із зарплати в розмірі 15 тисяч гривень відкладати 2% щомісяця протягом 35 років і ще 2% відкладав би роботодавець, то в сумі можна було б накопичити 400 тисяч гривень.

"Якщо людина працює з 25 до 60 років, отримує приблизно 15 000 заробітної плати й оплачує 2% внесків в накопичувальну систему, на його рахунок щомісяця буде нараховуватися по 300 грн.

Додатково 300 грн або 2% внесків оплачує роботодавець. При цьому, якщо прибутковість в середньому буде на 3% вище інфляції, до моменту виходу людини на пенсію, на рахунку вийде сума вище 400 000 грн", – запевнила міністр.

Інший приклад: українець із зарплатою в 15 тисяч грн. відкладав на пенсію 35 років. Всього він планує прожити на пенсії 20 років. У сумі, навіть якщо заощадження збільшаться на 3%, на цей час розмір другої пенсії склав би всього лише близько 1 тисяча гривень.

Якщо за таких же умов відкладати на пенсію 30 років, то розмір другої пенсії склав би всього лише 927 грн.

Накопичувальна пенсійна система може запрацювати вже у 2021 році, проте вона не буде поширюватися на сьогоднішніх пенсіонерів і українців, які вийдуть на пенсію в найближчі 10 років.

Варто відзначити, якщо Україна не відмовиться від солідарної системи, то в країні настане справжній колапс. На одного пенсіонера — один працівник, щорічно ця ситуація тільки погіршується.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні пенсійні виплати можуть зрости з 3500 до 7000 гривень, якщо ввести накопичувальну пенсійну систему.

Також наш портал повідомляв, хто має право на пільгову пенсію у 2021 році.

Нагадуємо, фахівці розповіли, хто може вийти на пенсію раніше за інших.