В уряді прийняли нову постанову, пов'язану з безробітними

В Кабінеті Міністрів прийняли рішення про те, щоб дозволяти Дистанційно підтверджувати статус безробітного в центрах зайнятості. Такою можливістю можна буде користуватися до тих пір, поки не скінчиться карантин. Дане рішення прийняли на останньому засіданні, яке пройшло 10 березня.

Крім цього, в Кабінеті Міністрів врегулювали кілька інших механізмів, пов'язаних з наданням населенню послуг у сфері зайнятості. Крім вищевказаної можливості отримання статусу безробітного Дистанційно на час карантинних обмежень, був збільшений термін подачі документів, які забезпечують надання статусу безробітного в режимі онлайн з 10 до 30 днів.

Крім того, було впроваджено дистанційне складання плану працевлаштування, надання права на проходження профпідготовки особами, які звільнені від військової служби після участі АТО до досягнення ними пенсійного віку, а також надання роботодавцям права на отримання компенсації за виплату єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних осіб, які отримують держдопомогу малозабезпеченим сім'ям.

Крім того, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України заявив про те, що в Міністерстві працюють над тим, щоб розширювати програми з безробіття і спрощувати доступ до цих програм. Крім цього, ведеться робота і над тим, щоб в українців з'явилася можливість влаштовуватися на нову добре оплачувану роботу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Міністр соціальної політики Марина Лазебна розробила спеціальну систему, яка дозволить в майбутньому підвищити пенсії до 7 тисяч гривень і запобігти зростанню дефіциту Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі обурена пенсіонерка підпалила двері місцевого Пенсійного фонду, оскільки залишилася незадоволена маленьким розміром її пенсійних виплат.

Також "Hyser" писав, що після того, як в Україні відмовилися від трудових книжок, повністю змінився механізм нарахування пенсій. Стало відомо, яким чином тепер призначатимуться пенсійні виплати.