В Україні пенсійні виплати можуть зрости з 3500 до 7000 гривень, якщо ввести накопичувальну пенсійну систему.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час наради уряду з президентом Володимиром Зеленським.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна. Скріншот з відео на Youtube

Як зазначила Марина Лазебна, перш за все потрібно змінити філософію у підході до пенсійного забезпечення. Вона пояснила, необхідно, щоб не тільки держава забезпечувала пенсіями, а й сам громадянин країни збирав собі на безбідну старість.

Міністр розробила систему, завдяки якій не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду. Якщо вірити попереднім підрахункам, пенсії можна буде збільшити в 1,5-3 рази.

Що ще не менш важливо, пенсійні накопичення будуть переходити у спадок.

"Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, будуть переходити у спадок. Добре, якщо у людини нарешті з'явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійні виплати", - сказала Марина Лазебна.

Також міністр зазначила, що її відомство активно працює з Міністерством цифрової трансформації над впровадженням електронних сервісів у соціальній сфері. За її словами, українці зможуть отримати онлайн 125 послуг.

Крім цього, на нараді була запропонована нова система боротьби з бідністю. Зокрема, йшлося про впровадження понять "домогосподарство" та "собівартість утримання господарства". У цьому аспекті розглядалася модель повернення частини податків годувальнику.

Також йшлося про збільшення кількості робочих місць шляхом лібералізації трудового законодавства, підвищення середньої заробітної плати.

Раніше "Нyser" писав про те, хто має право на пільгову пенсію в 2021 році.

Також наш портал повідомляв, у Пенсійному фонді розповіли, що відбувається з виплатами в березні.

Нагадуємо, українських пенсіонерів готують до нововведення.