Українців попередили про можливий дефіцит курятина ближчим часом.

Відомо, що Державна регуляторна служба готує новий проект, узгодження якого призведе до фактичної заборони реалізації м'яса птиці. Це свого роду відповідь на наказ МОЗ про внесення змін до максимальних рівнів залишків діючих речовин ветеринарних препаратів у харчових продуктах тваринного походження, пише "Економічна правда".


Зокрема, мова йде про те, щоб показники безпеки м'яса птиці відповідали європейським нормам. Почасти це пов'язано зі зміною законодавства про безпеку та гігієну кормів.

Згаданий проект поширюється на використання лікувальних кормових добавок для профілактики кокцидіозу - ця така хвороба, яка може стати причиною загибелі 80-90% всього молодняку птиці. Проект наказу вже узгоджений Мінекономіки, а також Держпродспоживслужбою.


Однак стало відомо, що Державна регуляторна служба готує проект відмови за даним наказом, що дорівнюватиме забороні реалізації м'яса птиці як на території України, так і за її межами.

Але ЄБА направила лист до МОЗ та Державної регуляторної служби з проханням не допустити заборони використання кормових добавок для відгодівлі птиці в Україні.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні підняли ціни на популярні продукти харчування. На цінниках з'явилися суми більше на 10-15%.

Також наш портал повідомляв, що експерти пророкують українцям підвищення цін на продукти харчування з початком весни. Відомо, які товари подорожчають найсильніше.

Нагадуємо, що експерти розповіли українцям про те, які саме солодощі, що продаються в українських супермаркетах завдають найсильнішої шкоди здоров'ю.