З кожним роком виплати українським пенсіонерам будуть зменшуватися

За кожен рік страхового стажу, який перевищує мінімальні вимоги до виходу на пенсію, громадяни похилого віку, за новими правилами, отримуватимуть надбавку на 26 відсотків нижче. Це вказано в ЗУ"Про загальнообов'язковий державний пенсійний стаж".

Число офіційно працевлаштованих, із заробітної плати яких йдуть відрахування до Пенсійного фонду України падає з кожним роком, а кількість пенсіонерів навпаки - зростає, саме тому, в уряді прийняли рішення, що з 2017 року за кожен рік трудового стажу, будуть доплачувати менше, ніж було раніше. Враховуючи, що також посилили й вимоги до мінімально необхідного для виходу на заслужений відпочинок стажу, то все зовсім не райдужно. Зокрема, до страхового стажу не зараховуються періоди навчання або той час, коли найманий працівник значився як працевлаштований, але з його заробітної плати не йшли виплати до ПФУ.

Пенсії в Україні. Фото: YouTube, скрін
Пенсії в Україні. Фото: YouTube, скрін

Крім цього, після того, як у 2016 році зменшили розмір єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду, практично у два рази, такі зміни не дозволяють швидко поповнювати ПФУ, що також відіб'ється на розмірі виплат не тільки потенційних пенсіонерів, а й тих, хто вже на заслуженому відпочинку. До того ж низькі заробітні плати та неофіційне працевлаштування в Україні теж не сприяють наповненню фонду, призначеного для пенсійних виплат.

Таким чином, розмір державної допомоги для пенсіонерів падатиме з кожним роком. Вже зараз українці, які вийшли на спочинок, отримують не більше 28,7 відсотка від своєї середньої заробітної плати передпенсійного року, а найближчим часом ця ставка впаде і до 10 відсотків. Тобто, якщо пенсіонер, перед виходом на заслужений відпочинок, отримував заробітну плату в 10 000 гривень, то розмір виплати на сьогодні складе 2 870 гривень, але до 2055 року, сума державної допомоги, при такій же зарплаті, знизиться до 1 800 гривень.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у ПФУ повідомили, скільки коштів вже перерахували на березневі пенсійні виплати.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, хто в Україні може розраховувати на гідну заробітну плату і, відповідно, безбідну старість.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що тепер в Україні податки зі своїх заробітків платитимуть усі, від сантехніків до копірайтерів.