Влада хоче зобов'язати українців платити нові податки.

Повідомляється, що всім необхідно до 1 травня заповнити декларації і заплатити податки за додатковий дохід. Для пояснення, за здачу нерухомості в оренду потрібно віддати 18%, а за продаж житла – 5%. Про це пише "Оглядач".

Українців попередили про нові податки, фото: УНІАН

Відповідні цифри і вся інша детальна інформація з цього приводу вказана в Податковому кодексі України. Так, крім вищезазначених податків, потрібно ще платити відсоток від:


Платник податків за законом повинен подати річну декларацію і сплатити вказаний податок. Також варто зазначити, що згадану декларацію про доходи потрібно подавати до податкової за місцем своєї реєстрації, а якщо платник податків не
проживає за місцем прописки, то ця форма звітності все одно подається до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації, згідно з паспортними даними.

Крім того, в Україні вже найближчим часом має почати діяти нульова декларація. Іншими словами, з'явиться можливість легалізувати майно, отримане від тіньових доходів. Правда, уточнюється, що все-таки доведеться заплатити невеликий податок у розмірі від 2,5% (якщо гроші витрачали на покупку державних цінних паперів) до 10%. Оскільки рівень тіньової економіки як і раніше найвищий не тільки в Україні, а й у всій Європі, це питання досить актуальне на сьогодні.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Кабінеті Міністрів прийняли новий план, спрямований на питання з податками. Стало відомо, які нововведення чекають українців.

Також наш портал повідомляв, що українців попередили про нові податки на авто. Якщо не заплатити, автомобіль або інше майно можуть заарештувати.

Нагадуємо, що представники уряду пояснили, хто зможе отримати субсидії на оплату комунальних послуг заднім числом.