Незначний симптом може допомогти діагностувати рак легенів на ранній стадії

Про деякі ознаки, на які варто звернути увагу, і негайно звернутися до лікаря, повідомляється на сторінці фонду "Roy Castle Lung Cancer Foundation".

Зокрема, якщо ви у вас спостерігається потовщення на кінцевих фалангах пальців кистей, а випрямивши пальці ви не спостерігаєте "ромбоподібного проміжку", то це цілком може бути ознакою виникнення онкологічного захворювання. Такий симптом має назву "барабанні палички", і спостерігається у 35 відсотків пацієнтів недрібноклітинним раком легенів, і у 4 відсотків з дрібноклітинними утвореннями.

Все може початися зі звичайного набрякання кінчиків фаланг, і відбувається в кілька етапів. Спочатку шкіра біля основи нігтьової пластини стає м'якою і блискучою, а пізніше нігті вигинаються в сторону. Також кінчики пальців збільшуються в розмірах і опухають, що може бути викликано затримкою рідини в м'яких тканинах кінцівок. У таких випадках краще відразу звернутися до лікуючого терапевта, що цілком може врятувати ваше життя, хоча це і не означає, що у вас є онкологічні захворювання, але може вказувати на інші проблеми організму.

Хоча відсутність цього вікна у формі ромба не означає автоматично рак легенів, це може бути симптомом. Якщо вам здається, що у вас забиті нігті, зверніться до лікаря.

Симптоми онкологічних захворювань. Фото: скріншот YouTube-відео.
Симптоми онкологічних захворювань. Фото: скріншот YouTube-відео.

Але якщо в доповненні до цього симптому у вас також є кашель, який триває близько місяця, задишка, хрипи в легенях, часті інфекції, біль у грудях або плечах, присутність крові в мокротах, постійна втома і недолік енергії, супроводжувані набряком обличчя або шиї, то, змушені вас засмутити - ймовірність раку легенів вище середнього. Але, якщо онкологія буде виявлена на ранній стадії перебігу захворювання, сучасні методи лікування допоможуть вам уникнути серйозних проблем.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, від яких харчових продуктів варто відмовитися, якщо ви хочете зменшити ризик виникнення онкологічних захворювань.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, скільки чашок кави в день необхідно пити, щоб уникнути раку.

А до цього "Hyser" розповідав про те, які прості продукти допоможуть запобігти онкологічні захворювання.