Лікар зробив важливу заяву про вакцинацію від ковіду

Не так давно в Україні стали вакцинувати медичних співробітників від COVID-19 індійським препаратом Covishield. Однак, українці скептично ставляться до вакцини. Львівський лікар Сергій Федоренко в інтерв'ю ТСН розповів, чим відрізняється сезонне щеплення від грипу від ковідного.

Лікар обласної інфекційної лікарні Львова вже зробив щеплення і розповів про своє самопочуття.

За його словами, після ліків у нього не було ніяких побічних ефектів, а також неприємних відчуттів.

Медик першим у Львівській області вирішив вакцинуватися. Восени 2020 року він зробив сезонне щеплення від грипу.

Федоренко зазначив, що тоді його відчуття від щеплення були неприємними на відміну від щеплення від ковіда.

Медик підкреслив, що у нього навіть не підвищувалася температура тіла і в цілому він переніс щеплення без будь-яких симптомів.

Федоренко звернувся до скептиків, які все ще не вірять у завезену в Україну вакцину. За його словами, температура тіла після щеплення у нього залишалася в районі 36,6.

Також він у себе не помітив жодних катаральних змін. Тому, медик може з упевненістю сказати, що вакцина від компанії AstraZeneca не має ніяких побічних ефектів і цілком безпечна.

Після того як він отримав першу дозу вакцини через 21 день йому повинні зробити друге щеплення.

При цьому, львівський лікар поділився, що все частіше госпіталізації стали потребувати молоді пацієнти. Якщо раніше українці до 25 років лікувалися під наглядом сімейного лікаря, то ковід "помолодшав" і тепер і таких молодих пацієнтів госпіталізують.

Також частіше важка форма перебігу коронавірусної інфекції стала відбуватися й у громадян до 55 років.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов назвав регіони, які можуть незабаром потрапити в "червону" зону.

Також ми писали, що відомий педіатр доктор Комаровський дав поради українцям, що робити в разі втрати нюху під час хвороби на COVID-19.

Нагадуємо, що Київ і область у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації потрапив в "помаранчеву" зону. Які тепер обмеження будуть діяти та до чого готуватися.