У зв'язку із зростанням захворюваності коронавірусною інфекцією, в деяких областях учнів переводять на дистанційне навчання.

Про це повідомили у Львівській ОДА, Закарпатській ОДА, Вінницької ОДА, а також про це заявила директор Департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич, пише "Українська правда".

Так, На Львівщині обласна комісія ТЕБ та НС рекомендувала з 9 березня перейти на віддалений режим навчання установам загальної середньої, позашкільної, професійної та вищої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів.

Повідомляється, що тим, хто отримує загальну середню освіту, було рекомендовано відправитися на канікули з 15 березня.

На Закарпатті також на вимушений карантин відправились всі учні, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

На Одещині з 15 по 19 березня учні 5-11 класів отримуватимуть знання дистанційно, а з 22 по 26 березня всі учні відправляться на канікули.

Директор Департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич заявила, що класи початкової школи теж можуть за рішенням батьків і вчителя вчитися дистанційно.

На Вінничині учні 1-4 класів перебувають на дистанційному навчанні з 3 березня.

На дистанційному навчанні також знаходяться учні, які мешкають в Чернівецькій, Івано-Франківській та Житомирській областях. Ці області нещодавно були введені в "червону" зону.

Відзначимо, що в Україні також зараз підвищилася кількість випадків коронавірусу. Якщо після локдауну (у лютому) фіксували приблизно 3-6 тисяч випадків коронавірусу на добу, то зараз ця кількість збільшилася до 10 тисяч на день. Раніше міністр охорони здоров'я також зазначав, що причина може бути і в тому, що під час зимових свят українці менше робили тестів.

Раніше Hyser писав про те, що ситуацію з пандемією в Україні прокоментував прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Hyser повідомляв, що ситуацію з пандемією прокоментував відомий мільярдер і засновник Microsoft Білл Гейтс.

Нагадаємо, що відомий медик Євген Комаровський висловив свою думку про індійську вакцину.