У поточному році в рамках запланованої лібералізації ринку в Україні змінять правила купівлі долар для юридичних осіб.

Таку заяву зробив радник голови правління "Кредитвест банку" Василь Невмержицький. Про це пише видання Obozrevatel.

Так, за словами Невмержицького, купувати валюту дозволять всім юридичним особам без зобов'язань у вигляді зовнішньоекономічних контрактів. Таким чином будь-яка компанія зможе купити на міжбанку валюту, як це робить людина в обмінному пункті.

"Це дозволить збільшити ліквідність валютного ринку в середньостроковій перспективі. Але на першому етапі не виключене зростання попиту на валюту, який спровокує подорожчання долара. НБУ добре це розуміє, тому не поспішає з впровадженням цього послаблення і розраховує оптимальний момент. Для мінімізації впливу на ринок, робити це краще на стійкому тренді до зміцнення гривні", - заявив Василь Невмержицький.

Клієнтам юридичним та фізичним особам дозволили проводити операції з продажу іноземної валюти на умовах "форвард" (контракт на продаж у майбутньому).

"Форвард - це класичний інструмент для хеджування валютного ризику або для заробітку на коливаннях курсів валют", - розповідає виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Крім цього, як відомо, з 17 січня в Україні змінили правила продажу валюти — людям дали можливість продавати долари в терміналах і дозволили проводити раніше заборонені операції з обміну валюти.

Банкам і фінансовим організаціям дозволили купувати валюту у населення в терміналах самообслуговування.

Також можна переводити валюту за кордон і отримувати її використовуючи цифрові паспорти в мобільному додатку"Дія".

Раніше "Нyser" писав про те, що ПриватБанк блокує карти українців.

Також наш портал повідомляв, Національний банк України виявив у роботі "Приватбанку" порушення.

Нагадуємо, в Україні поширюються фейкові гроші.