Експерт змалював перспективи вступу України до НАТО

Ідея про те, щоб стати частиною Північноатлантичного альянсу вже давно обговорюється першими особами України, проте активні дії в цьому напрямку робляться тільки в останні кілька років. Ольга Стефанишина, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та Північноатлантичної інтеграції в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" розповіла, як просуваються справи в цьому напрямку.

За словами Стефанишиної, в даний момент українські Збройні Сили є вкрай боєздатними, досвід ведення бойових дій, що з'явився за час збройного конфлікту на Сході України, вже був визнаний багатьма країнами НАТО. Саме тому Україна отримала статус держав-партнерів за розширеними можливостями.

Тим не менш, альянс все ще має деякі вимоги щодо доопрацювання деяких моментів в країні. У НАТО існує спеціальна програма переходу на його стандарти, яка незабаром буде розглянута на засіданні РНБО, де будуть висуватися пропозиції щодо того, як прискорити процес інтеграції в альянс.

Крім того, що в українській армії планують перейти на військові звання, що відповідають стандартам НАТО, нещодавно ЗСУ замовили кілька нових військових літаків, які зберуть на заводі Антонова. Тим не менш, Стефанишина зазначила, що Україні все ще належить провести серйозну роботу, яка вимагає щоденних рішень з боку як уряду, так і парламенту. Все це також буде частиною процесів по вступу в НАТО.

Крім стандартів безпосередньо Збройних сил, Україні належить виконати роботу щодо відповідності деяких політичних критеріїв, що встановлюються Північноатлантичним альянсом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що військовий експерт, колишній глава Генштабу розповів, що необхідно Україні для того, щоб перемогти у війні з Російською Федерацією. За його словами, Україні необхідно зробити ставку на союзників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українській армії прийняли рішення позбутися застарілих позашляховиків УАЗ і представити власний, вітчизняний аналог російському автомобілю.

Також "Hyser" писав, що українські Збройні сили отримали на озброєння новий зразок зброю-великокаліберну гвинтівку "Алігатор", яка повністю створена українськими виробниками зброї.