Проти українського олігарха Ігоря Коломойського США ввели санкції. Відзначається, що таке рішення було прийнято у зв'язку з його причетністю до серйозної корупції.

Про це повідомило видання "Європейська правда" з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Крім цього, американський держсекретар висловив стурбованість про те, що Коломойський регулярними зусиллями, які тривають і зараз, підриває демократичні процеси та інститутів в Україні. Це, за його словами, становить серйозну загрозу майбутньому країни.

У Держдепі пояснили, що як керівник Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік Ігор Коломойський був причетний до корупційних дій, що підривали верховенство права і віру української громадськості в демократичні інститути та суспільні процеси, включаючи використання його політичного впливу й офіційної влади для особистої вигоди.

Також Блінкен не виключив подальших санкційних рішень щодо громадян України, які перешкоджають політичних, економічних і правових реформ в Україні.

Що ще не мало важливо санкції також наклали на дружину олігарха Ірину Коломойську, його дочку Анжеліку Коломойську і його сина Ізраїля Цві Коломойського. Таким чином сім'ї Коломойського заборонений в'їзд до Сполучених Штатів.

Варто відзначити, український політолог і журналіст Юрій Романенко зробив відеозапис в якому, назвав санкції США проти Ігоря Коломойського "похоронним дзвоном української олігархії".

"Це, звичайно ж, відображає такі серйозні, тектонічні зміни, які відбуваються у світовій політиці, насправді. Оскільки, такі фігури, як Коломойський, ось ця ось олігархія в країнах третього світу вона починає все більш детально і системно переслідуватися такими державами як США, ЄС. І проти них робляться все більш відчутні удари. Перш за все в обмеженні їх здатності виводити гроші в офшори", - заявив експерт.

Раніше "Нyser" писав про те, що санкції проти семи українців були введені Міністерством фінансів США.

Також наш портал повідомляв, з колишніх міністрів часів Януковича Арбузова і Табачника ЄС може зняти санкції.

Нагадуємо, у Росії зробили заяву щодо санкцій США.