В Міністерстві фінансів поділилися планами щодо податків

Представники уряду вирішили ввести додаткові заходи, спрямовані на розвиток податкового сектору. Така інформація з'явилася на офіційному порталі Міністерства фінансів. Зазначається, що представники уряду вже ухвалили план, спрямований на недопущення ухилення від сплати податків і зборів суб’єктами господарської діяльності та запобігання відмиванню коштів в офшорних зонах.

Судячи з плану, який представники Міністерства фінансів опублікували на офіційному порталі відомства, зараз український уряд працює над тим, щоб правові норми і нашій державі були більш відповідні стандартам Європейського союзу. Крім того, є навіть окремий пункт про офшори (коли громадяни країни переводять кошти в інші держави, щоб ухилятися від податків). Більше того, в плані уряду є пункт навіть про обмін даними з іншими країнами.

На порталі Міністерства фінансів зазначається, що до цього нового плану українського уряду входять такі заходи для недопущення ухилення від сплати податків:

  • Оновлення в Україні переліку офшорних зон, згідно з правовими нормами Європейського союзу, а також Глобальний форум з прозорим обміном інформацією;
  • Заходи для запобігання переведення коштів на підставі підроблених рахунків-фактур (такі рахунки часто також називають інвойтами), також враховується переведення грошей на рахунки в інші країни (про офшорні зони);
  • Подати представникам правоохоронних органів інформацію щодо фінансових операцій, а також виявити ті з них, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів від податкових злочинів;
  • Ввести автоматичний обмін інформацією з податковими органами інших держав зі врахуванням Загального стандарту звітності.

Також повідомлялося, що в Пенсійному фонді України пояснили, в кого не будуть підвищенні виплати під час індексації пенсій. Стало відомо, в кого пенсії залишаться незмінними.

Крім того, представники уряду пояснили, хто зможе отримати субсидії на сплату комунальних послуг заднім числом. Українцям пояснили ситуацію.