В Міністерстві фінансів розповіли подробиці перевірок субсидіантів

Ще в минулому році представники уряду розповіли про масові перевірки субсидіантів, пенсіонерів та громадян, які отримують інші державні виплати. Тепер стало відомо, що тільки за 2020 рік під час таких перевірок знайшли більше 2,5 мільйонів порушень. Про це розповів міністр фінансів України Сергій Марченко, передає видання Сьогодні.

За словами міністра, за 2020 рік була отримана інформація про перевірку даних щодо виплат на загальну суму приблизно 455 мільярдів гривень. В результаті з порушеннями було виплат на суму не менше 1,6 мільярда. Профільні служби отримали близько 2,5 мільйон рекомендацій щодо перевірок, поділився статистикою Сергій Марченко. За словами голови Міністерства фінансів України, невідповідності були знайдені в таких випадках:

  • Пільги – 506 тисяч випадків;
  • Соціальна допомога – 170 тисяч випадків;
  • Страхові виплати – 4,8 тисяч випадків;
  • Виплати по безробіттю – 4,4 тисяч випадків;
  • Пенсії – 46 тисяч випадків.

Варто зазначити, що субсидіанти тепер проходять додаткову верифікацію. Так, представники державних служб повинні перевіряти данні, що надають субсидіанти. В результаті, якщо будуть знайдені якісь порушення, то є навіть ризик, що субсидію на комунальні послуги можуть забрати (або ж навіть вимагати повернути державі суму, яка була отримана з порушеннями). Теж саме стосується і інших видів державних виплат.

Крім того, українці також нерідко питають в соціальних мережах про те, як вплинуть ціни на комунальні послуги на субсидії. Тоді представники влади пояснювали, що розмір субсидії не стане зменшуватися чи стояти на місці в разі підвищення вартості комунальних послуг: держава буде надавати матеріальну допомогу, враховуючи тарифи.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в ЗМІ з’явилася інформація про те, якою може стати ціна на блакитне паливо в Україні вже навесні. Стало відомо, як сильно зміняються суми в платіжках за комунальні послуги.

Також повідомлялося, що експерти розповіли, як можна зекономити на комунальних послугах. Стало відомо, що можна зробити, щоб сплачувати менше.

Крім того, представники уряду пояснили, хто зможе отримати субсидії на сплату комунальних послуг заднім числом. Українцям пояснили ситуацію.