Стало відомо, як і скільки українці будуть платити за газ в цьому році

Фіксована ціна на рік на блакитне паливо почне діяти вже з 1 квітня, коли вже втратить силу встановлений поріг тарифу в 6,99 гривень за кубічний метр. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на власне джерело в Кабінеті міністрів.

Справа в тому, що наразі є поріг в 6,99 гривень за кубічний метр газу, який представники уряду встановили для того, щоб українці не стикнулися з різким подорожчанням комунальних послуг. Однак вже з 1 квітня, коли такого обмеження не буде, постачальники зможуть знову встановлювати річний тариф на газ. Варто зазначити, що при такому тарифі ті клієнти, які його обрали, можуть сплачувати одну й ту саму вартість, незалежно від того, чи змінюється вона на ринку.

При цьому анонімний представник уряду додав журналістам, що громадяни зможуть переходити то на місячні тарифи від постачальників, то на річні тарифи, залежно від того, як буде змінюватися вартість блакитного палива.

Пояснюється, що постачальники будуть пропонувати тариф на наступний місяць або рік. Вартість буде встановлюватися кожного 25 числа. Тобто у тому випадку, якщо ви користуєтеся річним тарифом, наприклад, у 7,99 гривень, а при цьому місячний тариф зменшився до 6,99 гривень, то ви зможете перейти в свого постачальника на інший тариф. Постачальник буде попереджати про зміну вартості за місяць.

До речі, також не треба забувати про те, що після старту ринка газу в Україні громадяни тепер можуть обирати самостійно свого постачальника. Експерти рекомендують спочатку уважно ознайомитися з умовами у різних компаній, щоб дійсно обрати для себе найкращий варіант.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що українцям розповіли, як зміняться тарифи вже з квітня цього року. Стало відомо, скільки громадяни будуть платити за комунальні послуги.

Також повідомлялося, що жителі багатоповерхових будинків продовжують скаржитися на те, що далеко не у всіх виходить змінити постачальника газу. Варто зазначити, що самостійний вибір постачальника передбачується правилами ринку газу.

Крім того, представники уряду пояснили, хто зможе отримати субсидії на сплату комунальних послуг заднім числом. Українцям пояснили ситуацію.