Українці стали отримувати компенсація, кому вони передбачені

В Україні суттєво зріс тариф на електроенергію. Донедавна в країні діяв пільговий тариф, але його скасували. Тому, уряд пообіцяв компенсувати витрати на спожиту електроенергію, але пощастило не всім. На сторінці Міністерства соціальної політики в Facebook сповістили, скільки коштів було перераховано на компенсації витрат ряду громадян.

Зазначено, що в січні 2021 року компенсацію отримали 571,6 тисячі осіб. На допомогу відомство виділило 322 133,5 тис. грн.

Компенсацію витрат за витрачену електроенергію отримали ті громадяни, які обігрівають свої житла за допомогою електричних установок і не мають більше іншого способу обігріву приміщення.

У січні поточного року Уряд прийняв рішення скасувати тарифи для ряду населення країни. Зокрема, раніше українці могли за перші витрачені 100 кВт платити 90 копійок, а далі по 1,68 грн за 100 кВт.

Тепер же вартість електроенергії стала єдиною-1,68 грн за кВт. Відповідно, зростуть суми в платіжках у людей, які користуються електричними пристроями.

За підрахунками, їм доведеться платити майже на 2000 грн більше. Тому, Уряд прийняв рішення таким громадянам виплачувати компенсацію. Але виявилося, що гроші платять безпосередньо постачальникам послуги, а не домогосподарствам.

Що ж стосується субсидій, то станом на 2021 рік її отримує 3 млн домогосподарств. Зазначено, що система субсидій працює в штатному режимі.

До слова, українцям вдалося домогтися перегляду ще й тарифу на газ. Ряд компаній, що займаються постачанням газу населенню істотно підвищили тариф. Тому, в ситуацію довелося втрутитися Кабміну і ввести межу тарифу в 6,99 грн.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що Юрій Вітренко ошелешив українців заявою про те, що тариф на газ може знову зрости.

Також повідомлялося, через сильні холоди в лютому українці витрачали більше тепла в порівнянні з груднем. Відповідно, суми в платіжках зростуть, як зміняться цифри в платіжках.

Нагадаємо, щосиноптик Наталка Діденко розповіла, коли нарешті в Україну прийде довгоочікуване потепління.