Світові вчені з'ясували, що дві-три чашки кави в день скоротять ризик розвитку онкологічних захворювань нирок на 38%.

Про це заявили медики, опублікувавши результати дослідження у виданні Alimentary Pharmacology & Therapeutics. Крім того така кількість кави знизить ризик смерті від захворювання на 46%.

Згідно з проведеними дослідженнями з аналізом статистики за 2016 рік, пов'язаної з раком печінки, стало відомо, що з 1,24 мільйонів чоловік можна було б врятувати від до 700 тисяч чоловік.

Російський медик Олександр Дзідзарія солідарний з думкою світових вчених і заявляє, що 2 чашки кави на день сприятливо б позначилися на здоров'ї людини. Вживаючи 2 чашки натуральної меленої кави, людина знижує виникнення інфарктів, інсультів, а також цукрового діабету. Тільки це має бути натуральна кава і в обмеженій кількості, а не кожні дві години на роботі капсульної кави зі стіків.

Хірург розповів кілька речей, про які, насправді, мало хто знає. За словами Дзідзарії кавове зерно складається з двох діючих речовин - зовні кофеїн і всередині теобромін. Причому вони один з одним не працюють в синергізмі - одна речовина бадьорить, а інше, навпаки, має седативний ефект.

І ось коли людина випиває чашку кави, він бадьорий на протязі 15-20 хвилин, а потім настає момент, коли його хилить в сон. Тому підбадьоритися на короткий час кава допоможе, а ось на довгий час ні.

Також медик розповів, що в невеликих обсягах кави, так званих шотах, практично немає кофеїну, який надає той самий підбадьорливий ефект. Адже вся справа в тому, що кофеїн вимивається з зерна в останню чергу. Тому, якщо через зерно проганяється мало води, кофеїн не встигає потрапити в чашку. А ось якщо купувати 250-мл чашку лунго або американо, то такий напій буде більше бадьорити в силу наявності кофеїну.

Раніше Hyser писав про те, який популярний напій "розм'якшує" наші кістки.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали найнебезпечніший спосіб приготування кави.

Нагадаємо, скільки потрібно випивати каву в день для здоров'я серця.