В уряді не виключають можливість більш жорстких карантинних обмежень

Зовсім недавно в Україні закінчився посилений карантин, який призвів до серйозного зниження захворюваності коронавірусом. Однак через всього кілька тижнів цифри знову поповзли вгору. Уряд прийняв рішення про повернення в країну адаптивного карантину, однак цим все може не закінчиться. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, в даний момент в Україні почалася третя хвиля пандемії коронавірусу, в результаті чого в окремих регіонах країни вже введені найжорстокіші протикоронавірусні обмеження, передбачувані "червоною" зоною адаптивного карантину. Це, зокрема, Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська області. Крім того, одночасно кілька інших областей Західної України і Київська область знаходяться на межі потрапляння в "червону" зону.

У зв'язку з ситуацією, що вкотре загострилася, із захворюваністю коронавірусною інфекцією, у разі, якщо кількість хворих знову почне стрімко зростати, уряд розглядає можливість повернення до жорстких карантинних обмежень локдауну, які вже діяли на території України.

Сам Шмигаль зазначив, що йому не хотілося б в черговий раз вдаватися до посиленого карантину, однак якщо більша частина областей України опиниться в "червоних" зонах, уряду не залишиться робити нічого іншого, окрім як вводити локдаун. Для того, щоб цього не сталося, прем'єр закликав до усвідомленості українців і попросив їх дотримуватися карантинних рекомендацій, встановлених МОЗ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з 4 березня в Україні набуває чинності закон, згідно з яким безробітні українці мають право отримати від держави допомогу на час карантину та в інших надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з останньою інформацією, за статистикою захворюваності Київська область фактично опинилася в "червоній" зоні адаптивного карантину.

Також "Hyser" писав, що президент України Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу, показавши на своєму прикладі, що не варто побоюватися вакцинації, а також розповів, вакцину якої фірми він отримав.