В уряді планують затвердити вартість газу на наступний рік

Після того, як український уряд ввів в країні ринок газу, що обернулося колосальним підвищенням вартості газу для споживачів, зараз розглядається можливість створення річної ціни на газ для українців, яка почне діяти з 1 травня поточного року аж до 30 квітня наступного року. Про це свідчтить опублікований Національною комісією з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг проект рішення.

Проект даного рішення в уряді планують розглянути 5 березня. Якщо його приймуть, то українці зможуть протягом цілого року споживати газ за фіксованою вартістю, отримуючи таким чином можливість планувати свій бюджет, замість того, щоб стикатися з несподіваними і дуже сильними підвищеннями ціни.

Також повідомляється, що всі постачальники блакитного палива, які збираються постачати українцям газ, повинні до 25 квітня опублікувати річну вартість газу на своїх офіційних сайтах.

Важливим моментом є те, що жоден з постачальників не матиме право змінювати ціну на газ в рамках річної пропозиції, тобто з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року вартість залишиться недоторканною.

У документі НКРЕКП також сказано, що тривалість річної пропозиції не буде пов'язана з початком поставок конкретному споживачеві і буде діяти рівно до 30 квітня майбутнього року. У разі прийняття, постанова набуде чинності з 1 травня, але не раніше того моменту, як НКРЕКП офіційно опублікує його на своєму сайті.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у "Нафтогазі України" зробили заяву про те, що підприємства теплоенергетики зможуть не поспішати з виплатою боргів за газ і розплатитися по них до 30 вересня поточного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з'явилася інформація про те, що після січня, в якому вартість газу серйозно підскочила, українці категорично відмовляються платити за житлово-комунальні послуги.

Також "Hyser" писав, що частина українських громадян мають право на 100-відсоткову пільгу при оплаті комунальних платежів. У Міністерстві соціальної політики розповіли, хто може скористатися таким правом.