На початку березня українцям не варто очікувати суттєвого потепління. А на Міжнародний жіночий день, 8 березня, у низці областей ймовірні нічні морози, крижані дощі та сніг.

Такий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань у коментарі виданню "Апостроф". Також фахівець розповів, якою буде весна у 2021 році.

За його словами, з 3 по 7 березня в Україні може бути до 5-7 градусів морозу вночі, температура буде мінливою до кінця місяця.

Так, згідно з його словами, і у квітні в країні не варто чекати різкого потепління. На початку другого місяця весни можливий нічний "мінус" від 1 до 3 градусів. В кінці квітня погода буде вітряною і дощовою.

"Середина квітня буде більш прохолодна, а останній тиждень квітня буде також вітряна, прохолодна і з дощами. Інші синоптики говорили, що буде дуже рання весна, але її й близько не буде", - зазначив Леонід Горбань.

Крім цього, синоптик запевняє, що і в травні буде прохолодно. Більш того, буде кілька хвиль похолодання.

"Великдень випадає на 2 травня. Сонце посилає на землю 94 хвилі. Не буває 93 або 95. Це свої закони. Відповідно розрахунок хвиль йде від Великодня, якого б числа вона не була. Після Великодня йде 5-а хвиля, 17-а хвиля, 33-я хвиля - це хвилі похолодання. Значить, травень буде прохолодним і такої спеки, яка зазвичай буває в травні, вже не буде", - підсумував фахівець.

Варто відзначити, що згідно з прогнозом інших українських синоптиків, дійсно хороша сонячна погода прийде в Україну вже після Великодня. Однак більш детального прогнозу на останній місяць весни поки не дають.

Якщо в цілому охарактеризувати погоду цієї весни, вона буде мінливою і примхливою. Теплі речі краще не ховати до травня. Також варто придбати гумові чобітки і яскраву парасольку. А в останній місяць весни іноді доведеться надягати легку кофтинку.

Раніше "Нyser" писав про те, що українці із Закарпаття хваляться першими весняними квітами.

Також наш портал повідомляв, у Венеції пересохли знамениті канали.

Нагадуємо, кліматологи розповіли, якою в нашій країні буде погода в 2021 році.