Українським водіям доведеться заплатити податок на авто

Деяким українцям у 2021 році доведеться заплатити податок у 25 тисяч гривень. Йдеться про автомобілістів, які володіють дорогими моделями автомобілів. Така інформація і повний перелік моделей з'явилася на офіційному порталі Міністерства розвитку економіки.

Віддати кругленьку суму доведеться тільки власникам автомобілів, ціна яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат (не менше 2,2 мільйона гривень). Підкреслюється, що це стосується тільки новеньких автомобілів, які були придбані власниками не раніше, ніж п'ять років тому.

Для громадян, які мають у власності такий автомобіль, але не сплатили податок у визначений термін, передбачені штрафні санкції. Як зазначають в уряді, якщо не сплатити податок протягом 60 днів, то далі сума зростатиме. Так, наприклад, якщо власник такого автомобіля не сплатить податок протягом 90 днів, то штраф складе 10% від суми податку. Якщо прострочити сплату більш ніж на 90 днів, то заплатити доведеться вже на 20% більше. При цьому існує ризик арешту автомобіля або іншого майна.

Варто підкреслити, що в разі накладення арешту на автомобіль, то його навіть не можна буде продати. Крім того, якщо надовго затягнути зі сплатою податку, то представники податкової служби можуть продати автомобіль. Частина грошей піде на сплату штрафу і податку, а решту повернуть власнику проданого транспортного засобу. Таким чином українцям, які володіють автомобілями дорожче 2,2 мільйона гривень, краще не затягувати і вчасно сплатити податок, щоб не залишитися без транспортного засобу.

Раніше портал Hyser інформував, що українських водіїв доведеться проходити нові курси. Після проходження курсів доведеться також складати іспит в навчальному центрі.

Також портал Hyser писав про те, що в уряді прийняли нові правила для українських водіїв.

Крім того портал Hyser інформував, що суд заборонив співробітникам поліції вимагати документи водія без доказів порушення ним ПДР.