З 22 лютого в Україні очікується практично "весняна" погода

Про різке підвищення температури, опади, ожеледицю, і як будуть змінюватися погодні умови на цьому тижні, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, попереджає блогер-метеоролог Наталка Діденко.

Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.

Атмосферні теплі потоки, що зайшли на територію нашої країни з півдня, принесуть в Україну трохи несподіваного тепла. Вже з понеділка, в західних регіонах, в Одеській області, і, частково в південних прибережних областях, температура повітря прогріється до + 12...+ 14 градусів за Цельсієм.

На решті частини України, переважно, протягом понеділка позначки на термометрах покажуть від + 2 до + 6 градусів, тільки в південних і західних регіонах буде трохи тепліше: від + 5 до + 9 градусів за Цельсієм. Однак, вже в темний час доби негативні температури можуть повернутися. Цілком можливо, що на дорожньому покритті, від автодоріг до тротуарів, утворюється полій, або просто - "ожеледиця".

Також 22 лютого вірогідні опади у вигляді дощу і мокрого снігу в східній частині нашої країни, і, швидше за все, будуть зачеплені Запорізька, Полтавська, Дніпропетровська та Сумська області. В інших регіонах України День пройде без помітних погіршень погодних умов - тільки потепління, враховуючи все ще холодний ґрунт, може викликати підвищену вогкість і, як наслідок, густі ранкові тумани.

Погода. Скріншот з відео на Youtube
Погода. Скріншот з відео на Youtube
Погода. Скріншот з відео на Youtube

У столиці України понеділок буде досить теплим днем: опадів не планується, денна температура - від + 2 до + 4 градусів за Цельсієм, але гарантується, що на дорогах буде і мокро, і слизько одночасно.

Варто відзначити, що різкі зміни температурного режиму, з негативних на позитивні значення, призведуть не тільки до ожеледиці. У гірських районах можливі сходи лавин і обвалення накопиченого за сезон льоду і снігу. Тому необхідно проявляти обережність, і берегти не тільки свої автомобілі, але і власне здоров'я.

У вівторок і середу можливе недовге похолодання на Лівобережній частині України, але вже через кілька днів рання весна знову вступить у свої права.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що "народний синоптик" попередив, що весна в Україну прийде пізно.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що найближчим часом глобального потепління не очікується. Саудівську Аравію засипало снігом.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Харківській області, перед приїздом чиновника, замаскувати погане дорожнє покриття допоміг сніг.