На зміну лютим морозам прийшло весняне тепло

Останнім часом на території України лютує справжнісінька зима. Безліч областей щедро замело снігом, а потім ще й гарненько приморозило. Однак зима наближається до завершення, а весна вже потихеньку заявляє свої права. Так, синоптики розповіли, де в неділю, 21 лютого буде по-весняному тепло. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики заявили, що після 20-градусних морозів і рясних снігопадів у більшості областей буде сонячно, а стовпчики термометрів показуватимуть температуру з позначкою "плюс". Погрітися на сонці не вдасться лише жителям деяких областей.

Згідно з прогнозом снігопади не відступлять у північно-східній частині України, однак у всіх інших регіонах опади не очікуються. Нічна температура повітря в частині північних, центральних і західних областей очікується від 1 до 5 градусів з позначкою "мінус", в Східній і західній частині країни від 6 до 8 градусів морозу.

Карта погоди. Фото: Укргідрометцентр
Карта погоди. Фото: Укргідрометцентр

Нарешті зняти синтепонові куртки зможуть жителі західних, північних, центральних і південних областей, де вдень очікується від 2 до 4 градусів вище нуля. Весна трохи торкнеться і східні регіони, де вдень буде від 0 до 1 градуса тепла.

Весняна погода порадує і жителів столиці. У Києві в нічний час доби очікується від 0 до 2 градусів морозу, а вдень повітря прогріється до 1-3 градусів вище нуля. День буде сонячним, без опадів.

Водночас синоптики прогнозують, що весна в 2021 році настане не за календарем. Березень зовсім не порадує українців теплом, але буде багатим на опади. До слова по-справжньому весняною погода стане тільки в травні.

Раніше портал Hyser писав, що синоптики після сильних морозів прогнозують в Україні потепління.

Також портал Hyser інформував, що рятувальники попередили українців про наближення сильного шторму.

Крім того, портал Hyser повідомляв, що ДСНС повідомляла про обмеження руху транспорту. Всьому виною погіршення погодних умов в деяких регіонах. Водіїв закликали не виїжджати на дороги без крайньої необхідності.