У ПФУ розповіли про сервіс "Електронна трудова книжка"

Пенсійний фонд України розповів про новий сервіс"електронна трудова книжка". Даний сервіс створює умови для автоматичного призначення пенсій. Все, що потрібно знати майбутнім пенсіонерам, повідомили у пресслужбі ПФУ.
Електронна трудова книжка зручний сервіс, який дозволяє подавати через вебпортал електронних послуг ПФУ підписані кваліфікованим електронним підписом скановані копії паперових трудових книжок або інших документів, які підтверджують трудову діяльність людини.
Введення електронної трудової книжки полегшить життя багатьом українцям, які будуть йти на заслужений відпочинок. Так, даний сервіс створює всі умови для автоматичного призначення пенсій, так як всі дані про стаж та іншої необхідної інформації будуть зберігатися в електронному реєстрі. Тобто по досягненню пенсійного віку українець може не звертатися до Пенсійного фонду і не надавати жодних довідок.
Підкреслюється, що скановані копії трудових книжок може подавати як співробітник, так і роботодавець. У ПФУ надали коротку інструкцію, як скористатися сервісом співробітнику і роботодавцю.

Інструкція. Фото: ПФУ
Інструкція. Фото: ПФУ

Інструкція. Фото: ПФУ
Інструкція. Фото: ПФУ

До слова, в 2021 році українських пенсіонерів чекає відразу кілька підвищень пенсійних виплат. З 1 березня в Україні пройде індексація пенсій орієнтовно на 11%, однак без підвищення залишаться громадяни отримують пенсії на підставі спеціальних законів. У липні і грудні виплати піднімуть у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Українці, які досягли 75-річного віку отримають до пенсії 400 гривень, також надбавка покладається для пенсіонерів старше 80 років. У січні і грудні піднімуться пенсії 65-річних громадян у зв'язку із зростанням мінімальної заробітної плати.

Раніше портал Hyser писав, що Пенсійний фонд відзвітував про фінансування пенсій.

Також портал Hyser повідомляв, що українців попередили про значне скорочення пенсій.

Крім того, портал Hyser писав, що не всі українці отримають надбавки після індексації пенсій у березні.