Українцям підвищать пенсії в кілька етапів

У середу, 17 лютого Уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду України на поточний рік, в якому передбачили п'ять підвищень пенсія. Так, в 2021 році виплати перерахують в кілька етапів. Хто і коли може розраховувати на надбавку, повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Згідно із затвердженим бюджетом доходи ПФУ в 2021 році складуть 495, 5 мільярдів гривень. Уточнюється, що 293,8 мільярда гривень - внески працюючих українців, а інші кошти будуть виділені з держбюджету. Заплановані видатки - 495,5 мільярда гривень.

В уряді запланували кілька підвищень пенсій, які торкнуться більшості українців на заслуженому відпочинку. Так, вже менше ніж через два тижні запланована індексація пенсій орієнтовно на 11%. У липні та грудні українці отримають надбавку до виплат у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Надбавку в розмірі 400 гривень отримають громадяни, яким виповнилося 75 років, також додадуть до пенсії і тим, кому вже за 80 років. Також у січні та грудні піднімуться пенсії 65-річних громадян у зв'язку із зростанням мінімальної заробітної плати.

До слова, про майбутніх пенсіонерів в уряді також подбали. Напередодні був схвалений законопроєкт, який пропонує повністю відмовитися від паперових трудових книжок. Дане рішення дозволить створити всі умови для автоматичного призначення пенсій. Тобто по досягненню пенсійного віку людині можна буде не звертатися в ПФУ, все буде вироблено автоматично. Відзначається, що на цю мить в електронному реєстрі є дані тільки за останні 20 років, Інша інформація буде поступово переноситися протягом декількох років. На цей період паперова та електронна трудова книжка матимуть однакову юридичну силу.

Раніше портал Hyser інформував, що українців попередили про значне скорочення пенсій.

Також портал Hyser писав, що не всі пенсіонери отримають доплати після індексації пенсій у березні

Крім того, портал Hyser повідомляв, що Пенсійний фонд зробив заяву про виплати в лютому.