Україна повертається до формату "адаптивного" карантину

Про те, що з 24 лютого 2021 року, кожній області буде присвоюватися той рівень "кольорової" зони, якому відповідає епідемічна ситуація на цій території, попередив голова Кабінету Міністрів України, Денис Шмигаль.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Таке рішення було попередньо схвалено Урядом нашої країни, але ще буде доопрацьовано протягом одного дня. Якщо зміни остаточно затвердять, то, як і влітку 2020 року, діятиме чотири категорії епідемічного зараження, при цьому кожен з них повинен мати свої заходи обмежень і критерії, за якими їх будуть позначати. На те, щоб ознайомитися з цим рішенням, у громадян України ще залишається один тиждень. А продовжили умови "адаптивного" карантину поки до 30 квітня цього року.

Варто відзначити, що за словами глави МОЗ України Максима Степанова, ця постанова Кабміну також вводить на всій території нашої держави базовий, "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Особливих посилень в карантинних обмеженнях не очікується, швидше за все навіть будуть деякі послаблення в заходах протидії коронавірусної інфекції.

Карантин. Фото: скріншот Youtube-відео
Карантин. Фото: скріншот Youtube-відео

Зокрема, буде дозволено проведення масових заходів, але тільки в тому випадку, якщо на одну особу передбачено не менше 4 квадратних метрів території, або ж зал наповнений глядачами не більше, ніж на 50 відсотків. Дозволяється відвідування навчальних закладів для груп, складом більше, ніж у 20 учнів. Під час спортивних подій дозволяється присутність уболівальників, але з розташуванням місць в "шаховому" порядку, і збереженням соціальної дистанції. Закладам громадського харчування, в тому числі столовим, барам, кафе і рестораном дозволений час роботи продовжили до 00:00 годин.

Максим Степанов підкреслив, що в тому випадку, якщо "зелений" рівень буде досягнутий в будь-яких регіонах України, то це зможе стати підставою для перегляду або скасування деяких карантинних обмежень. "Жовтий" же рівень повинен нагадувати, що території швидше наближається до "червоної" позначки, і, швидше за все, місцевою владою будуть введені додаткові карантинні заходи. До того ж при "червоному" рівні епідемічної небезпеки, буде автоматом оголошений місцевий "локдаун".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що вакцинація від коронавірусу не дає 100 відсоткового захисту від повторного зараження.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що масова вакцинація в Україні відкладається.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Денис Шмигаль повідомив, коли Україна зможе вступити в НАТО.