Стало відомо, чи зміняться суми в платівках за комунальні послуги

Нещодавно в уряди ухвалили рішення встановити максимальну вартість газу – 6,99 гривень за кубічний метр. Саме таку вартість в уряді хочуть втримати аж до кінця цього року. Проте, як заявив виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко на форумі «Україна 30», якщо найближчим часом в Кабінеті міністрів не ухвалять жодного рішення щодо цього, то газ знову буде дорожчати.

За словами Юрія Вітренка, зараз представники українського уряду вже розглядають різні варіанти, які б дозволили залишити вартість блакитного палива на поточному рівні. Наразі в урядовців є одразу два варіанти, як це можна було б зробити. Якщо один з цих способів буде дієвим, то в платівках українців ціна не зміниться.

Виконуючий обов’язки міністра енергетики розповів, які саме варіанти розглядають в уряді. За його словами, серед можливих дій для утримання вартості блакитного палива називають и комбінації з річними тарифами, а також продаж повного обсягу газу нашої країни саме побутовим споживачам (тобто – населенню країни). При цьому голова Міністерства енергетики запевняє, що вдаватися до штучних маніпуляцій задля того, щоб залишити поточну вартість на блакитне паливо, в уряді не збираються.

За словами Вітренка, представники уряду хочуть зробити так, щоб максимальною вартістю газу залишалася позначка в 6,99 гривень за кубічний метр, але при цьому щоб у постачальників палива залишалася змога конкурувати на внутрішньому ринку. Конкурувати вони зможуть вільно, просто в них буде максимально дозволена вартість в 6,99 гривень, пояснив голова Міністерства енергетики.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що нещодавно в країні зросла вартість на електроенергію. Тепер українцям пояснили, які категорії громадян зможуть отримати за це компенсацію від держави.

Також повідомлялося, що в Україні тарифи на комунальні послуги хочуть розраховувати вже по-новому. Стало відомо, що зміниться для громадян.

Крім того, в Україні катастрофічно зросли борги за комунальні послуги. Стало відомо, як можуть покарати боржників.