Автоблогер-експерт розповів про "вухатого Запорожця" ЗАЗ-966

"Запорожець"- один з найбільш примітних автомобілів радянського автопрому. Крім того, що він був одним з найбільш бюджетних варіантів для радянських автолюбителів, до 1974 року він ще й тримав друге місце по стійкості корозії. Блогер Максим Красильников з каналу "Кузня Тест драйву" розповів про цю машину і випробував її в справі.

Він показав "Запорожець", який є гостем виставки автомобілів і літаків, що проходить у Харкові. Власник розповів, що у його батька свого часу був такий же автомобіль, тому він вирішив знайти ЗАЗ-966, відновити його, і порадувати таким чином свого батька. Він зазначив, що автомобіль потрапив до нього в досить непоганому стані, тому не довелося, наприклад, заварювати кузов — всі доопрацювання обмежилися візуальним відновленням. Тому машину пофарбували в світло-блакитний колір, той же, в якому машина зійшла з конвеєра.

Під капотом автомобіля встановлений 30-сильний двигун об'ємом 1,2 літра. Примітно, що в цій конкретній машині передачі коробки не розгорнуті, як зазвичай, а включаються цілком стандартно. Виробник заявляв, що його максимальна швидкість — 120 км/год, однак, за словами власника, для того, щоб розвинути таку швидкість доводилося витратити приблизно хвилину.

У салоні частина кузовних деталей пофарбовані в той же колір, що і кузов. Автомобіль досить автентичний, тому що переважна кількість деталей обробки оригінальні і просто знаходяться в хорошому стані, так що зі свіжопофарбованим кузовом "Запорожець" виглядає як новий.

Однією з рис, за який автолюбителі полюбили "вухатого" можна назвати його прохідність. Двигун встановлювався ззаду, привід був теж задній, тому Силовий агрегат притискав задні колеса до землі. У поєднанні з високим кліренсом і малою вагою "Запорожець" був дуже прохідний, завдяки чому був гаряче любимо мисливцями і рибалками.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що автомобільні експерти розповіли українцям, які позашляхові пікапи, випущені в 2020 році, є найбільш прохідними і надійними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали дивовижний "розкішний" лімузин, який зібраний з двох "запорожців" ЗАЗ-968", який зараз продає приблизно за 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали фотографію майданчика "АвтоЗАЗу", яка майже повністю заставлена новими моделями, які збирає запорізьке підприємство — Kia Rio і Kia Rio X.