Українських автолюбителів попередили про збільшення відповідальності за порушення

Останнім часом в українському уряді шукають нові способи боротьби з порушеннями правил дорожнього руху. Наприклад, не так давно на дорогах України з'явилися камери автоматичної фіксації порушень ПДР. Тепер у МВС збираються стримати водій від порушень новими великими штрафами. Про це в ефірі телеканалу "UA: Перший" розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Повідомляється, що за перевищення швидкості на 50 км водіям виписуватимуть штраф в 1700 гривень, штраф за водіння в нетверезому вигляді зростатиме за кожен раз, коли водія ловлять на такому за короткий проміжок часу — 17000, 34000 і 51000 гривень відповідно. Водіям, які водять машину без прав доведеться віддати 3400 гривень, а тим, хто був спійманий на водінні машини після того, як у нього відібрали права, за перше порушення віддасть 20400 гривень, а за друге — 40800. Нарешті, водії, які покинули місце ДТП, зобов'язані будуть виплатити 3400 гривень.

Таке різке підвищення штрафів Антон Геращенко пояснив тим, що розмір штрафів за деякі порушення ПДР не співвідноситься з тією загрозою, яку вони представляють для інших учасників дорожнього руху. Тому, наприклад, водій, який перевищив швидкісний ліміт на 50 км/год, який швидше за все їде зі швидкістю понад 100 км/год, раніше платив всього 510 гривень. У зв'язку з цим деякі автолюбителі перевищують швидкість неодноразово.

Заступник міністра також звернув увагу на те, що метою МВС є не збір коштів до бюджету, а примус автомобілістів до дотримання правил дорожнього руху, оскільки їх порушення нерідко стає причиною смерті ні в чому не винних людей.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Полтаві виписали перший великий штраф за порушення карантинних обмежень. Магазину виписали штраф у розмірі в 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автолюбителів попередили про те, що в силу вступили зміни в правилах дорожнього руху, які визначають правила перевезення дітей в автомобілі.

Також "Hyser" писав, що українських автомобілістів попередили про те, що останнім часом зловмисники користуються новим способом крадіжки автомобілів, і розповіли, як захистити свій транспортний засіб від крадіжки.