Автоблогер вирішив перевірити, наскільки добре радянський автопром пристосований до холодів

Радянська автомобільна промисловість працювала на величезну країну, однак через розміри цієї країни, в ній одночасно були присутні відразу кілька кардинально різних кліматичних зон, тому, очевидно, адаптувати вироблені машини під них може бути досить проблематично. Блогер з каналу "Мітріч Гараж" показав, чи можуть одні з найпоширеніших машин радянського виробництва ЗАЗ- 968М і ВАЗ - 2103 завестися в умовах суворих морозів.

Проживає блогер в Сибіру, яка відома своїми затяжними і холодними зимами. В таких умовах, з температурою -39 градусів він вирішив спробувати запустити "мильницю"і "трійку". Для цього він спеціально зарядив автомобільні акумулятори.

Першим для тесту був обраний "Запорожець". Власник машини встановив в неї заряджений акумулятор і розчистив сніг навколо. Однак автомобіль рішуче відмовлявся заводитися. Автор ролика перевірив рівень палива і масла, але все виявилося в нормі. Після цього він вирішив дістати з двигуна свічки і прогріти їх, однак і це не дало ніякого результату. Після цього він виніс вердикт про те, що завести "Запорожець" в таких умовах неможливо, хоча в коментарях під роликом користувачі мережі відзначали, що в таких же суворих умовах їм вдавалося заводити машину, правда не без допомоги паяльної лампи.

Після цього він вирішив перевірити ВАЗ-2103. Він, однак, теж навідріз відмовлявся заводитися, тому, у зв'язку з тим, що наступав вечір і ставало все холодніше, блогер вирішив залишити свої спроби і зробив висновок, що з запуском радянських легкових машин на морозі у нього сталося фіаско.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що автомобільні експерти розповіли українцям, які позашляхові пікапи, випущені в 2020 році, є найбільш прохідними і надійними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали дивовижний "розкішний" лімузин, який зібраний з двох "запорожців" ЗАЗ-968", який зараз продає приблизно за 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали фотографію майданчика "АвтоЗАЗу", яка майже повністю заставлена новими моделями, які збирає запорізьке підприємство — Kia Rio і Kia Rio X.