АвтоЗАЗ почав збірку нових автомобілів для українців

У 2018 році Запорізький автомобілебудівний завод поставив на паузу збірку автомобілів. Однак після масштабної модернізації почав новий етап своєї історії - виробництво автомобілів спільно з французькою групою Renault. Про це повідомляє портал "УкрАвто".

Голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко зазначив, що співпраця з групою Renault дає можливості розвивати вітчизняний автопром і створювати нові робочі місця. За його словами локалізована збірка дозволяє бути близько до потенційних клієнтів, аналізувати ринок і адаптувати пропозицію і сервіс під покупця.

Розгорнута на заводі система "Alliance Production Way" контролює якість продукції згідно з міжнародними вимогами.

Відомо, що Renault Arkana стала першою в Україні моделлю з бензиновим турбодвигуном на 150 кінських сил. Автомобіль має повний привід, а також оснащений автоматичною трансмісією CVT X-Tronic нового покоління. Ціни на момент старту продажів починалися від 467 900 гривень.

Крім того на заводі ЗАЗ почали збірку нового седана Kia Rio і кросовера Kia Rio X. Седан Kia Rio оснащений 1,4-літровим двигуном на 100 кінських сил, який працює разом з 6-ступінчастою механічною коробкою передач. Ціни на Kia Rio стартують від 430 776 гривень. Кросовер Kia Rio X оснащений 1,6-літровим двигуном, потужністю 123 кінських сили. Ціни на новий кросовер від ЗАЗ стартують від 451 287 гривень. Також наголошується, що обидва автомобілі отримали антикорозійний і антигравійний захист, додаткову шумоізоляцію і посилену ходову частину.

Раніше портал Hyser повідомляв, що автоЗАЗ заявив про випуск лімітованої серії Renault.

Також портал Hyser писав, що Запорізький автомобілебудівний завод оголосив ціни на седан Kia Rio і кросовер Kia Rio X. Відзначається, що за вартістю в лінійці ЗАЗ нові Kia можуть зрівнятися з моделями LADA і Renault Arkana.

Крім того портал Hyser інформував, що у Європі обрали найкращий бюджетний автомобіль 2021 року.