Блогер розповів про цікавий український позашляховик " Волинь"

Найзнаменитішим позашляховиком радянського виробництва однозначно є "Нива", яка поєднувала в собі незвичайну конструкцію і якийсь комфорт за тодішніми мірками, проте найбільш прохідним її назвати було не можна, оскільки цей титул міцно закріпився за ЛуАЗ-969М "Волинь". Блогер з Youtube-каналу "Roma Urraco" показав, яку капсулу часу йому вдалося знайти.

Нещодавно в Хмельницькій області на продаж виставили ЛуАЗ - 969М з вкрай низьким пробігом — всього 97 км. Автомобіль простояв у гаражі серед сміття протягом 32 років, у зв'язку з чим, хоч вигляд у нього і не товарний через пил і бруд, знаходиться він практично в ідеальному стані. За роки простою постраждав один тільки тент, на який зі стелі гаража в певний момент почала капати вода, в результаті чого він прогнив.

В цілому машина знаходиться майже в первозданному вигляді. У ній знаходиться повна радянська документація і номери. Під час покупки перший і єдиний власник замовив антикор кузова в якості додаткової опції, завдяки чому на ЛуАЗі немає ні цятки іржі.

Оскільки "Волинь" - це практично військовий автомобіль, то його внутрішнє оздоблення досить аскетичне, завдяки чому навіть" Запорожець", який коштує трохи дешевше, виглядає як лімузин. Незважаючи на простоту форми, передня панель "Волині" вельми інформативна, надаючи такий параметр як, наприклад, температура масла, що на автомобілі з повітряною системою охолодження є важливим. Сама панель травмобезпечна, тому що виконана з м'якого пластику.

ЛуАЗ-969М-унікальний по прохідності автомобіль завдяки кільком факторам: високому кліренсу, повністю незалежній підвісці, короткій колісній базі і малій вазі. З урахуванням того, що з заводу на машину ставилися шиповані колеса, "Волинь" навіть сьогодні обійде будь-який сучасний позашляховик по прохідності.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що автомобільні експерти розповіли українцям, які позашляхові пікапи, випущені в 2020 році, є найбільш прохідними і надійними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали дивовижний "розкішний" лімузин, який зібраний з двох "запорожців" ЗАЗ-968", який зараз продає приблизно за 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали фотографію майданчика "АвтоЗАЗу", яка майже повністю заставлена новими моделями, які збирає запорізьке підприємство — Kia Rio і Kia Rio X.