У мережі показали унікальну "Таврію"

Ще на зорі 90-х років минулого століття Запорізький автомобілебудівний завод вирішив підкорити європейський ринок. Для цього фахівцями науково-технічного центру "Заз-автотехніка" був розроблений і створений експериментальний автомобіль ЗАЗ-11025 "Таврія", який нагадував кабріолет. Про це інформує портал "autocentre.ua".

Оригінальна "Таврія" була створена на базі трьохдверного хетчбека ЗАЗ-1102. Задню частину автомобіля конструктори вирішили зрізати, а замість неї встановили складаний м'який верх. У передній частині даху встановили прозору знімну панель. Модернізація автомобіля дала свої плоди і вельми несподівані - "Таврія" стала походити на Maybach 62 S Landaulet. Оскільки фактично кузов йшов не кабріолет, а ламбо.

Заз-11025 "Таврія". Фото: autocentre.ua
Заз-11025 "Таврія". Фото: autocentre.ua

Відзначається, що всього було створено три екземпляри модернізованої "Таврії", два з яких проходили випробування в Греції. Згідно з інформацією один з них відправився в Македонію, де був проданий колекціонеру автомобілів, а другий повернувся на батьківщину - в Україну. Один з примірників, який залишився в Україні можна періодично помітити на різних ретро-фестивалях. Що сталося з третім автомобілем залишається загадкою.

Заз-11025 "Таврія". Фото: autocentre.ua
Заз-11025 "Таврія". Фото: autocentre.ua

Варто відзначити, що автомобіль представлений на знімках жодного разу не реставрувався, це його оригінальний стан. За весь час свого існування незвичайний автомобіль практично не експлуатувався: його пробіг становить 375 кілометрів. Примітно, що на колесах встановлена "рідна" гума за десятиліття вона жодного разу не змінювалася.

Раніше портал Hyser писав, що в мережі показали секретну модель"Запорожця". Виявляється, що легендарний "Запорожець" міг би виглядати зовсім інакше.

Також портал писав, що автолюбитель знайшов вишневий ВАЗ-2106 з незвичайним салоном, на якому ніхто не їздив.

Крім того портал Hyser писав, що умільці перетворили знаменитий УАЗ "Буханець" в повноцінний будинок на колесах з 4 спальними місцями. У салоні автомобіля є речова шафа, висувні столи, умивальник і навіть газова піч.