ЗАЗ активно готується до старту продажів нової моделі Kia

Не так давно в мережі з'явилася інформація про те, що на потужностях Запорізького автомобілебудівного заводу почнеться виробництво седана і завищеного хетчбека Kia Rio і Kia Rio X. У мережі з'явилися знімки безлічі вже готових до продажу автомобілів, які стоять на одному з майданчиків "АвтоЗАЗу", про це повідомляє інформаційний портал "Акцент".

Повідомляється, що вже 1 березня на майданчику ЗАЗ, який розташований вздовж прибережної магістралі з'явилася велика кількість Kia Rio і Kia Rio X запорізької збірки. В даний момент там разташовано близько 150 автомобілів, які, швидше за все, відправляться до покупців, які зробили на машину попереднє замовлення.

Kia Rio. Фото: Акцент

Нагадаємо, що дані моделі корейського автовиробника є ексклюзивним рестайлінгом, доступним на території декількох країн. Наприклад, машина вже доступна в Росії, звідки, до речі, на Запорізький автозавод відправляють машинокомплекти для збірки автомобілів, Білорусі, Казахстані, а також в декількох країнах Південної Америки та Азії. Варто відзначити, що дані моделі непогано адаптовані для реалій російських і українських не завжди ідеальних доріг.

Модель надається в двох кузовах — седан і хетчбек з підвищеним кліренсом, який просувається як більш прохідна версія машини, хоча на ділі автомобіль швидше міський. Rio в обох кузовах оснащуються двома моторами, один з яких при обсязі в 1,4 літра видає потужність в 100 кінських сил, а другий — 1,6-літровий з потужністю в 123 кінські сили. Клієнт також може вибрати між МКПП і АКПП.

Варто відзначити, що в даний момент на майданчику Заз знаходиться більше корейських бюджетників, ніж автомобілів Lada, виробництво яких українське підприємство почало ще в минулому році.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Міністерство оборони України вирішило відмовитися від радянського автопрому в армії у вигляді УАЗ і оновити парк автомобільної техніки новими машинами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти порівняли класичний український автомобіль радянського виробництва ЗАЗ — 1102" Таврія " з американською машиною, що стала свого часу вельми популярною-Ford Fiesta.

Також "Hyser" писав, що автомобільні умільці створили вельми цікавий проект: радянський легковий автомобіль "Москвич" вони перетворили на велосипед.