У Збройних силах України відмовляться від продукції радянського автопрому

Про те, що в Міністерстві оборони задумалися про глобальне оновлення парку автомобільної техніки, яка використовуються при виконанні різних завдань ЗСУ, повідомляє пресслужба оборонного відомства України.

Передбачається, що списати "УАЗіки" тільки після того, як буде обраний зразок, відповідний всім запитам Міноборони. На цей час військовослужбовцям України все ще доводиться використовувати різні модифікації радянського "позашляховика", які вже як фізично, так і морально застаріли. До того ж модернізувати їх, або замінити автозапчастини можна тільки з деталей, випуск яких відбувається на території країни-агресора, Росії.

Саме тому було прийнято остаточне рішення "попрощатися" з цим видом багатоцільового транспорту. Новий армійський автомобіль повинен відповідати стандартам, які прийняті в країнах, що входять до Північноатлантичного Альянсу, а саме - простоті ремонту і технічного обслуговування, вантажності, економічності в експлуатації, потужності двигуна і практичної надійності.

Бійці ВСУ. Фото: скріншот Youtube-відео
Бійці ВСУ. Фото: скріншот Youtube-відео

Також військовий "позашляховик" повинен забезпечувати виконання всіх поставлених завдань, незалежно від профілю місцевості або впливу клімату. Після проведення конкурсного відбору, найбільш відповідний зразок, за тактико-технічними характеристиками, буде направлений на державні випробування в підрозділах ЗСУ. Після завершення "обкатки", такі авто будуть передані у військові частини Сухопутних військ України, що виконують завдання в зоні збройного конфлікту на території Луганської та Донецької областей.

Зазначимо, що ознайомиться з умовами майбутнього конкурсу, потенційний постачальник армії України, може перейшовши на офіційну сторінку оборонного відомства.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що російські бойовики на Донбасі не збираються дотримуватися Мінських угод.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що ЗСУ прийняли на озброєння нову великокаліберну снайперську гвинтівку.

А до цього "Hyser" розповідав про те, яким саме озброєнням Джозеф Байден пообіцяв допомогти Україні.