У планах Міністерства оборони України оновити парк автомобільної техніки для Збройних Сил України.

Однак ще доведеться почекати, поки в результаті державних випробувань не буде обраний новий зразок авто, відповідний для озброєння підрозділів ЗСУ. Відповідну заяву зробив глава оборонного відомства Андрій Таран.

Міноборони планує списати з озброєння радянські позашляховики УАЗ, фото: АвтоЦентр

За його словами, багато армійських автомобілів, які зараз використовуються українськими військовиками, вже давно застаріли. Зокрема, мова йде про УАЗи різних модифікацій. Проблема ще й в тому, що їх модернізацією, випуском нових моделей і запасних частин до них, займаються підприємства Росії.

В тому числі і через це було прийнято рішення щодо того, щоб поступово вивести їх з експлуатації. До того ж новий позашляховик буде відповідати тактико-технічним характеристикам сучасних зразків армій Альянсу, що буде куди краще.

на заміну УАЗ прийде новий позашляховик, фото: YouTube

Будуть досліджені різні зразки нових позашляховиків в ході державних випробувань і в результаті перевагу віддадуть самому надійному, потужному, економічному і водночас простому в технічному обслуговуванні і ремонті автомобілю. Таран звернув увагу на те, що нова машина повинна буде забезпечити виконання завдань незалежно від місцевості і кліматичних зон.

До слова, в першу чергу новий позашляховик зможуть випробувати підрозділи і військові частини Сухопутних військ Української армії, які служать в районі проведення ООС на території Донецької та Луганської областей.

Раніше "Hyser" писав про те, що в мережі показали, як могла виглядати "Таврія", якби її конструювали в Європі.

Також наш портал повідомляв, що в мережі показали, як виглядав "розкішний" прототип ЗАЗ-966.

Нагадуємо, що в ОАЕ презентували унікальний автомобіль, який розробили в Україні.