Українці тепер будуть в змозі реєструвати та отримувати номери на свої нові транспортні засоби в автосалонах.

Відомо, що відповідне рішення ухвалив Кабмін в ході чергового засідання 17-го лютого. В цей же день вийшла нова постанова.

Кабмін дозволив реєструвати придбані автівки прямо в автосалонах, фото: Одеське життя

Загалом покупці нових ТЗ віднині матимуть змогу отримувати реєстраційні документи та номерні знаки там же, де було придбано транспортний засіб. Наприклад, в тому самому автосалоні. Очікується, що це допоможе зекономити як час громадянам, які придбали транспортні засоби, так і гроші при здійсненні процедури їх реєстрації.

Також слід враховувати, що процедура придбання та реєстрації транспортного засобу, а саме оформлення документів на машину буде займати всього день, а не 2-5, як було до цього. Між іншим, раніше це займало більше часу через те, що спершу автосалон видавав транзитні номери, потім авто необхідно було зареєструвати в сервісному центрі МВС, за що звісно окремо заплатити. Після цього треба було зареєструвати авто та вже тоді отримати відповідне свідоцтво.

Українцям розповіли, як по-новому буде проходити реєстрація авто, фото: YouTube

Внаслідок нової постанови, ця процедура буде спрощена. Після придбання авто потрібно буде лише отримати підтвердження від МВС, а потім забрати в автосалоні свідоцтва і обрані номерні знаки.

Проте поки що порядок державної реєстрації автомобілів передбачає можливість участі суб’єктів господарювання в державній реєстрації, але разом з тим не містить чіткого та доступного для розуміння механізму реалізації такої участі.

Раніше "Нуѕеr"писав про те, що в Міністерстві внутрішніх справ повідомили про встановлення ще більшої кількості камер для автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Також наш портал повідомляв, що українських водіїв попередили про те, що штрафи тепер стануть ще більші.

Нагадуємо, що пішоходам суттєво підвищать штрафи.