Jaguar XJR-15 – найрідкісніший автомобіль, який був випущений під егідою британського виробника. Усього було випущено 27 одиниць цієї моделі. Це перший у світі автомобіль із повністю карбоновим кузовом.

Нещодавно в одній з азіатських країн був виявлений справжній скарб суперкар Jaguar XJR-15 1991 року в стані нового авто. Машина понад 30 років не виїжджала з гаража

Докладніше про це інформує сайт ФОКУС.

Пробіг авто становить лише 243 км. Встановлено, що у авто був лише один власник із Азії, який побажав залишитися невідомим. У січні 1991 року він купив суперкар Jaguar у Великій Британії за 620 000 фунтів стерлінгів ($1 182 000), доставив його додому і не користувався ним. З того часу цей дивовижний ретрокар так і стояв.

Втім, саме тому Jaguar XJR-15 ідеально зберігся. Зрозуміло, авто вимагає техобслуговування, адже 30 років могли по-своєму позначитися на технічному стані машини.

Повідомляється, що зараз "дикого звіра" доставлено до США, де його планують продати на аукціоні. Передбачається, що авто піде з-під молотка за щонайменше 1,5 мільйона доларів, тож це дуже дорога капсула часу.

Така ціна обумовлена ​​насамперед лімітованою кількістю цієї моделі. Також суперкар було створено на базі спортпрототипу Jaguar XJR-9, який виграв 24-годинну гонку в Ле-Мані.

Ще одна унікальність транспортного засобу в тому, що Jaguar XJR-15 став першим серійним авто з повністю карбоновим кузовом – завдяки цьому він важить лише 1050 кг. Для зниження маси відмовилися від обробки салону та шумоізоляції, тому в комплекті до авто йдуть спеціальні навушники з мікрофонами, щоб водій та пасажир могли спілкуватися у галасливій машині.

Купе оснащено 6,0-літровим 450-сильним V12 та 6-ступінчастою механічною КПП. Розгін до 100 км/год займає 3,2 секунди, а максимальна швидкість становить 307 км/год.

Скріншот із сайту ФОКУС

Скріншот із сайту ФОКУС

Скріншот із сайту ФОКУС

Скріншот із сайту ФОКУС

Читайте також: