2020 року компанія Fiat заявила про те, що планувала вже в 2021 році перевести на електротягу 60% своїх моделей. Про такі наміри компанії повідомляв керівник підрозділу бренду у Європі Лука Наполітано. І ось вже зовсім новий, повністю електричний Fiat 500 стає автомобілем року у Великобританії.

Компанії Fiat справді є чим пишатися. Ще б пак, ще до виходу на ринок їхній автомобіль Fiat 500е був визнаний "Автомобілем року" у Великій Британії та "Кращим маленьким електричним автомобілем" за версією DrivingElectric. Судді досить високо оцінили електромобіль за його стильний дизайн, інтер'єр та наповнення сучасними технологіями. Крім того, однією з головних переваг моделі названа його доступність – придбати Fiat 500е можна за 26,5 тисяч доларів.

Ось і не дивно, що знамените ательє Abarth вирішило створити заряджену спортивну версію компактного електромобіля Fiat 500e.

Подробиці новинки розкрили на офіційному сайті концерну Stellantis.

Відомо, що електромобіль Fiat 500e після удосконалення від спеціалістів Abarth має потужність 177 л. Таким чином, з місця до 100 км/год електромобіль розганяється за 7 секунд. Максимальна швидкість становить 160 км/год.

При цьому акумуляторна батарея на 42 кВт∙год не зазнала змін. Запас ходу, як і раніше, становить близько 300 км, а зарядка електрокара на 80% займає 35 хвилин.

Також Fiat 500e Abarth планував встановити нові колісні диски, жорсткіші пружини підвіски та амортизатори, і дещо змінити дах.

У салоні з'явилися спортивні кермо та сидіння, обшиті алькантарою, а оздоблення передньої панелі імітує карбон.

Що ж до комплектації Abarth 500e, то вона дуже багата – безключовий доступ, клімат-контроль, датчики світла та дощу, камери кругового огляду, бездротова зарядка для смартфонів.

Компанія Abarth виконує тюнінг Fiat 500 та інших моделей марки з 1949 року, але вперше зайнялася електромобілем .

Читайте також:

Доведеться заплатити майже 9 тисяч гривень: водіїв попередили про нові штрафи

Викликайте поліцію: водіям, які паркуються на газоні, мають виписувати штраф

Оштрафують на 5 тисяч гривень: українських водіїв попередили про нововведення

За один раз одразу 41 штраф: в Україні виписали рекордну суму за порушення правил дорожнього руху