Українських водіїв попередили про те, що паркування на газонах може спричинити штраф. Так, автомобілістам повідомили, що залишати машину на траві – це порушення правил дорожнього руху.

Цю інформацію надали на порталі «mashyna»

Є ситуація, яка може стати прикладом для багатьох автомобілістів. В Україні один чоловік припаркував свій автомобіль так, що його передні колеса опинились на газоні. Однак водій доводив, що земельна ділянка, на якій знаходилися передні колеса його машини, не є газоном у значенні з п. 1.10 ПДР.

Після ситуації водій звернувся до суду з позовом до Департаменту транспорту. Згодом справа дійшла до Дарницького районного суду Києва, і 20 травня 2022 року було знайдено докази, що Позивач порушив правила.

Як повідомляється, водій порушив правила дорожнього руху за самовільне паркування на місцях, не відведених для цього, перешкоджаючи зростанню газону.

Але український водій вирішив відстоювати свою невинність до кінця та подав апеляційну скаргу. Однак, колегія суддів ШААС вважає, що апеляційна скарга підлягає залишенню без задоволення, а рішення суду – без змін з таких підстав.

Усе закінчилося тим, що автомобілісту виписали адміністративний штраф у розмірі 340 гривень за ч. 1 ст. 122 КУпАП.

Читайте також:

Оштрафують на 5 тисяч гривень: українських водіїв попередили про нововведення

За один раз одразу 41 штраф: в Україні виписали рекордну суму за порушення правил дорожнього руху

Водіям розповіли, як заперечити штраф за тріщину на лобовому склі. Знайдено лазівку