У мережі з'явилася інформація про нові зміни до правил дорожнього руху. Стало відомо, що набув чинності новий закон, в якому повідомляється про штрафи для українських водіїв.

Відповідну інформацію озвучив начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у своєму акаунті у Facebook.

Начальник Департаменту патрульної поліції вирушив до соціальної мережі, щоб розповісти про нововведення у ПДР. Він заявив про важливі зміни ще 29 жовтня 2022 року.

Повідомляється, що водіїв штрафуватимуть за те, що вони не мають номерного знака. Також якщо знак не відповідає встановленим зразкам чи вимогам, то власник автомобіля буде змушений сплатити штраф.

Крім цього, штрафи українським водіям виписуватимуть за те, що номерний знак закріплено у невстановленому для цього місці. Якщо знак буде закрито іншим предметом, це також не звільняє водія від відповідальності.

Також повідомляється, що якщо номерні знаки дуже брудні, то за це також доведеться сплатити штраф.

Окрім цього, Олексій Білошицький сказав: «Умисні дії, спрямовані на приховування номера. Санкція за порушення частини першої цієї статті передбачає накладення штрафу у розмірі 1190 грн.».

Ще начальник Департаменту патрульної поліції написав про виправлення у законі для українських водіїв: "Частина друга статті 121-3 КУпАП передбачає здійснення адміністративної відповідальності за керування чи експлуатацію транспортного засобу з незаконно встановленими номерами Збройних Сил України, повідомляє Нацгвардія f Україна, N Національна поліція України, Державна прикордонна служба України, ДСНС, ДССС, ДССС, ДССС та захисту інформації, дипломатичні представництва, консульства та інші міжнародні організації. Санкція за порушення частини другої цієї статті передбачає накладення штрафу у розмірі 2550 грн. Частиною третьою статті 121-3 КУпАП передбачено відповідальність за повторення незаконного використання номерів державних органів та дипосвіт протягом року. Покарання за порушення частини третьої цієї статті передбачає штраф у розмірі 5100 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців".

Читайте також:

За один раз одразу 41 штраф: в Україні виписали рекордну суму за порушення правил дорожнього руху

Водіям розповіли, як заперечити штраф за тріщину на лобовому склі. Знайдено лазівку