Канадський актор Джордж Робертсон, який зіграв шефа Хернста у серії комедійних фільмів «Поліцейська академія», помер 29 січня. Про це його родина повідомила виданню Deadline .

Робертсон помер у лікарні Саннібрук (SHSC), розташованій у Торонто. Причини смерті актора його близькі не назвали.

Джордж Р. Робертсон народився 1933 року. Його акторська кар'єра розпочалася у 1960-х роках. Усього ж у кіно та на телебаченні Джордж Р. Робертсон пропрацював лише 15 років.

При цьому найпроривнішою для нього стала роль шефа поліції Генрі Херста у комедії "Поліцейська академія". Проект став настільки успішним, що перетворився на франшизу, що складається із семи фільмів. Робертсон брав участь у шести картинах, крім фінальної, дія якої відбувалася у Москві 1994 року.

Крім того, Робертсон знявся у фільмі JFK про розслідування вбивства Джона Кеннеді, який у 1991 році був номінований на премію Оскар у категорії "найкращий фільм".

Крім того, Джордж Робертсон знімався в серіалі «Сутінкова зона» 1980-х років, фільмах «Шлях до 11 вересня», «Джон Ф. Кеннеді. Постріли в Далласі та інших. 1993 року він отримав премію Маргарет Коллієр, а 2004 року — Джеміні.

Читайте також:

Історичне рішення ухвалено: Українська Греко-Католицька церква переходить на новий календар

Вторгнення Білорусі до України: експерт розповів, чого чекати насправді

Йому було всього 15 років: підліток "під мухою" прокотив свого друга на мотоциклі та відправив на той світ