Вахтанг Кікабідзе був одним із найвідоміших артистів радянської естради. У кінематографі Кікабідзе прославився після виходу фільму "Міміно" у 1977 році, де виконав роль льотчика Валіко Мізандарі, за яку отримав Державну премію СРСР. А ще ця велика актор і справжня людина хотіла жити вільно і того ж бажала іншим. Саме тому, враховуючи сьогоднішні реалії, труна Кікабідзе прикрашала український прапор, а серед тих, хто прийшов попрощатися, практично не було росіян.

Сьогодні, 19 січня, у Тбілісі відбувся похорон знаменитого грузинського актора та співака Вахтанга Кікабідзе. Згідно із заповітом, його поховали на старому Верійському цвинтарі, поряд із матір'ю.

Після панахиди у храмі Кашветі, яка проходила 17-18 січня, вранці у четвер, 19 січня, труна Кікабідзе була перенесена до Тбіліської філармонії для заключної церемонії прощання.

Труна Кікабідзе була покрита двома прапорами - грузинською та українською. Таке рішення ухвалили його рідні, знаючи, що він дуже любив український народ.

Також поряд стояли квіти із жовто-блакитними стрічками.

Звичайно ж, на жалобній церемонії були присутні діти Кікабідзе. Син Костянтин приїхав із Канади, щоб попрощатися зі знаменитим батьком.

Також на похороні була помічена Нані Брегвадзе - " остання справжня цариця Радянського Союзу", яка дружила із зіркою "Міміно" багато років.

На прощальній церемонії був і міністр культури України Олександр Ткаченко, котрий зачитав заяву президента Володимира Зеленського.

Із російських зірок на церемонію прибув лише Станіслав Садальський.

"Прилетів у Тбілісі на похорон. Думав, улечу раніше, але одна панахида в церкві Кашветі триватиме два дні, і лише потім прощання у Тбіліській філармонії. Тож затримуюсь", - написав актор у соцмережах.

Зазначимо, що Кікабідзе після 24 лютого 2022 року підтримав Україну. Він неодноразово порівнював Путіна зі Сталіним, який "половину інтелігенції перестріляв свого часу", а війну проти України справжнім геноцидом.

"Це страшне видовище. Такого я не бачив навіть у кіно. Зараз міста, в які я раніше літав із концертами, нічого немає. Усі зрівняли із землею. Нічого не залишилося. А що ще називається геноцидом? Коли дітей вивозять, віддають у які- то далекі країни. Коли вибухають дитбудинки, коли підривають пологові будинки, дитячі садки. У мене мова не повертається", - казав Кікабідзе.

Читайте також:

Просто до сліз: маленька українка зворушливо зустріла дідуся з фронту. Відео

У Кремлі вже панікують: Велика Британія передає Україні рекордний пакет військової допомоги. Що туди входить

Був сильний вибух, у будинках тремтіли вікна: у Білорусі на аеродромі спалахнув МіГ-31, який міг нести "Кинжал"