Стало відомо, що померла актриса Інна Чурікова. Останнім часом артистка постійно страждала через проблему зі здоров'ям, а сьогодні, 14 січня, стало відомо про її смерть.

До речі, ця несподівана звістка шокувала колег і шанувальників 79-річної Інни Михайлівни.

Трагічну новину повідомив директор театру "Ленком" Марк Варшавер, який не став озвучувати причини трагедії. За його словами, лише стало зрозуміло, що акторка померла в лікарні після тривалої хвороби. За деякими даними, вона кілька останніх місяців займалася лікуванням травми, пов'язаної з падінням зі сцени влітку 2022 року.

"Не стало великої російської актриси. Інна Михайлівна - одна з останніх з могікан, яка пішла від нас, з нашого великого театру. Здоров'я підвело, але що зараз про це говорити... Давайте поскоримо, помовчимо, це буде важливіше, ніж зараз думати, як вона хворіла, ніж вона хворіла. Це вже не відіграє жодної ролі. Я востаннє з Інною Михайлівною спілкувався близько тижня тому, ми чекали на її повернення до театру", - заявив журналістам Марк Борисович.

За попередньою інформацією, прощання з актрисою відбудеться у театрі "Ленком" у вівторок, 17 січня. Проте точна дата та місце похорону наразі невідомі.

Інна Чурікова народилася 1943 року в башкирському Белебеї, де її батьки-вчені перебували в евакуації. Ще в юнацтві вона почала грати в театрі, а пізніше вступила до театрального училища імені Бориса Щукіна. Служила у Московському театрі юного глядача та "Ленкомі".

Чурикова дебютувала у кіно 1960 року. Чудово зігравши епізодичну роль у фільмі "Я крокую Москвою", Олександр Роу покликав її у фільм "Морозко" на помітну роль другого плану. Там вона зіграла Марфушку, грубу та примхливу зведену сестру головної героїні.

Після цього Чурікова грала як комедійні, і трагедійні ролі. Вона була дружиною барона Мюнхгаузена у фільмі Марка Захарова та непрофесійною актрисою у "Початку", також грала у фільмах "Мертві душі" та "Кур'єр".

1977 року Інна Чурикова отримала звання заслуженої артистки РРФСР, у 1985 – народної артистки республіки. 1991 року стала народною артисткою СРСР. Чурікова в різні роки здобула призи Берлінського кінофестивалю, кінопремію "Ніка", театральну премію "Золота маска", телевізійну премію ТЕФІ.

Вона була одружена з режисером Глібом Панфіловим. У подружжя є син Іван, який після закінчення МДІМВ знайшов себе в юриспруденції.

Читайте також:

Повний розпад Росії: Латвія закликала Захід готуватися до будь-яких сценаріїв краху Путіна