У суботу, 26 листопада, в Італії 98 років помер знаменитий дизайнер Ренато Балестра. Він одягав багато голлівудських зірок, а також членів королівських сімей. При цьому торгова марка Renato Balestra (Ренато Балестра) вважається однією з найяскравіших представниць італійської моди.

Похорон модельєра відбудеться у вівторок, 29 листопада, у церкві Санта-Марія-дель-Пополо в Римі.

Про це повідомляє La Repubblica , посилаючись на сім'ю дизайнера.

Управління його брендом Renato Balestra візьмуть на себе дочки та онука Ренато.

Ренато Балестра народився 3 травня 1924 року в італійському містечку Трієст. Ще будучи дитиною, він величезну частину часу присвячував таким заняттям як живопис і музика, проте, подорослішавши, Ренато відучився на інженера-будівельника.

Якось за порадою друзів чоловік вирішив взяти участь у дизайні мод. І на подив багатьох, їм було створено настільки чудові моделі, що він був запрошений на показ високої моди в Мілан, де вже була представлена ​​перша повна колекція молодого майстра. Через деякий час, коли Ренато вже повністю усвідомив, що громадськості справді подобаються його вбрання, він відкрив свій перший магазин у Римі.

Так, в 1954 році дизайнер почав працювати в Римі, а вже через чотири роки Балестра презентував свої колекції в США.

У 1959 році модельєр відкрив у Римі своє перше ательє. Він був відомий як майстер синього кольору та художник моди, умів малювати на всіх видах тканин. Саме Ренато Балестра створив знамениту техніку розпису-вишивки.

У 1962 році Балестра став членом Національної палати італійської моди, після чого Італійська торговельна агенція обрала його для просування якості Made in Italy у всьому світі.

Італієць робив сценічні костюми для таких кінозірок, як Ава Гарднер, Софі Лорен, Наталі Вуд, Елізабет Тейлор, Клаудія Кардінале.

Одягав дизайнер та членів кількох королівських сімей. Ще б пак, стиль, в якому творив Ренато Балестра, дуже елегантний, оригінальний - багато хто стверджував, що він наділений природною красою.

Дизайнер шив одяг для Фарах Пахльов – імператриці Персії, для Імельди Маркос – першої леді Філіппін та для саудівських принцес. Для принцеси Йорданії Нур бинт Асем з нагоди її весілля з принцом Хамзою бін Хусейном Ренато Балестра розробив унікальну весільну сукню.

Читайте також:

Перевзувся на ходу: Орбан несподівано зрадив Путіна, заговоривши про суверенну Україну

У Києві та області знову вводять комендантську годину. Що відомо

"Те, що робить вранці ідеальним": екс-дружина Потапа Ірина Горова показала чудеса гнучкості