Стало відомо, що на 86-му році життя помер американський кінопродюсер і один із творців трьох частин фільму "Хрещений батько" Грей Фредеріксон. Це сталося в штаті Оклахома після ускладнень, викликаних раком простати.

Про це повідомляє Deadline.

Крім того, смерть кінодіяча підтвердила його дружина. Смерть батька тяжко переживають син Тайлер та дочка Келсі.

За своє життя Грей Фредеріксон спродюсував понад 40 проектів. Фредеріксон був одним із творців трьох частин фільму "Хрещений батько".

Як продюсер Грей Фредеріксон дебютував у 1960-х роках в Італії. У 1966 році Грей працював над фільмом Серджо Леоне "Добрий, поганий, злий". Пізніше повернувся до США і розпочав співпрацю з Френсісом Фордом Копполою, зокрема над культовою стрічкою "Хрещений батько".

Саме як співавтор "Хрещеного батька 2" Фредеріксон у 1975 році здобув перемогу на премії "Оскар" у номінації "Кращий фільм".

Стравка : "Хрещеного батька" часто називають "найкращим фільмом усіх часів", адже він потрапив у незліченну кількість рейтингових списків.

Примітно, що через п'ять років продюсер став номінантом у тій же категорії "Оскара" за роботу над картиною "Апокаліпсис сьогодні".

Також продюсер отримав премію "Еммі" — за документальний телепроект про життя бізнесмена Роберта С. Керра.

Влітку 2015 року Фредеріксон створив нову форму кінематографічного живого театрального мистецтва під назвою "Дале бачення" у постановці Френсіса Форда Копполи.

Читайте також:

«Скоро все розповім»: заплакана Дорофєєва нарвалася на критику шанувальників, заінтригувавши черговою заявою

Містичний пристріт: Леся Нікітюк розповіла, чому досі не вийшла заміж

«Повернення» Херсона: у Думі зробили різку заяву про повторну окупацію українського міста