144! Саме стільки російських співаків, акторів та інших діячів культури можна сміливо назвати "продажними", адже всупереч здоровому глузду вони відкрито підтримують вторгнення Росії в Україну та вбивство мирних громадян. Рано чи пізно кожен з них отримає по заслугах, ну а поки що Євросоюз "відзначив" найзапекліших шанувальників "російського світу".

У Брюсселі у четвер, 21 липня, було представлено сьомий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ. Цього разу до режиму "ізоляції" потрапили 57 організацій та громадян РФ, які підтримують злочинні дії влади Кремля та вбивства мирних українців, а також активно займаються пропагандою.

Так, у списку опинилися: заступник прем'єр-міністра РФ Андрій Білоусов, син голови "Ростеху" Сергій Чемезов, мер Москви Сергій Собянін, лідер мотоклубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов, фонд "Російський світ", рух "Юнармія" та "Сбербанк" . Крім того, обмеження введено і проти запеклих акторів-путіністів Володимира Машкова та Сергія Безрукова.

Їхні прізвища значаться у списках на сайті Офіційного журналу ЄС .

Тепер до Машкова з Безруковим, як і до інших артистів-путіністів, які потрапили під санкції, застосують заборону на поїздки та заморожування активів у країнах ЄС.

Чиновники ЄС пояснили, що Машков активно підтримує дії путінського режиму, а тих, хто виступає проти війни Росії та Україною, прямо називав "нелюдьми" – нехай навіть це була його рідна дочка Марія.

А Безруков, кажуть у Брюсселі, поширював активну пропаганду на підтримку агресивних дій РФ проти України, а також виправдовував дії Росії під час виступу перед російськими терористами з "ДНР".

Зазначимо, що зірка серіалу "Бригада", народний артист РФ Сергій Безруков, уже відреагував на повідомлення про те, що ЄС включив його до списку санкцій. Так, у своєму ТГ-каналі він написав, що якщо потрібно відмовитися від світових гастролей та проектів заради того, щоб залишитися частиною російської культури, то він згоден.

"Природна скромність, ніколи б не дозволила стати в один ряд із Чеховим та Чайковським. Тепер ми всі під забороною! Піду візьму томик Єсеніна та сяду під берізкою почитати", - написав Безруков.

Читайте також:

Жданов: Україна, погодившись на перемир'я, отримає нову війну

Путін наказав тиснути танками українських комбайнерів! Це гірше за Другу світову

Дикий ураган та потоп у Дніпрі: деревами знищувало машини та обривало балкони. Фото